♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

22 Μαρτίου 2012

♪ Ο Τσαλέο Γουβίντια που βγήκε από τη φτώχεια και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο χάρη στο έξυπνο μάρκετινγκ του ενεργειακού ποτού Red Bull πέθανε στη γενέτειρά του την Ταϊλάνδη.

 Ο Τσαλέο Γουβίντια που βγήκε από τη φτώχεια και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο χάρη στο έξυπνο μάρκετινγκ του ενεργειακού ποτού Red Bull πέθανε στη γενέτειρά του την Ταϊλάνδη.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Τσαλέο πέθανε από φυσικά αίτια σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ το Σάββατο.
Ήταν στην 205η θέση στον κατάλογο του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Γεννημένος από οικογένεια Κινέζων μεταναστών, ουδέποτε επέδειξε τα πλούτη που απέκτησε και πάντα απέφευγε τη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Nation της Ταϊλάνδης, ο Τσαλέο δεν είχε δώσει καμιά συνέντευξη ούτε είχε κάνει δημόσιες εμφανίσεις τα τελευταία 30 χρόνια.
Σε ερώτηση της εφημερίδας ο γιος του Σαραβούντ υπενθύμισε πώς ο πατέρας του εισήγαγε στην αγορά το προϊόν Red Bull στην Ταϊλάνδη και στο εξωτερικό όταν η μικρή φαρμακευτική του εταιρία άρχισε την παραγωγή ενεργειακών ποτών τη δεκαετία του 1970. "Το Red Bull προωθήθηκε αρχικά στην περιφέρεια, κερδίζοντας μεγάλο κομμάτι της αγοράς μετά τη διανομή δωρεάν δειγμάτων στους οδηγούς των φορτηγών", εξήγησε ο Σαβαρούντ. Κατόπιν το νέο αυτό προϊόν προωθήθηκε στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ,πριν αρχίσει η διάθεσή του στο εξωτερικό στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More