♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

8 Μαΐου 2012

♪ Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 8 έως 11 Μαΐου Ζητείται μέτρο!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 8 έως 11 Μαΐουαπό τον Γιάννη Ριζόπουλο
Ο Δίας και ο Κρόνος εξακολουθούν να κοντράρονται στους ουρανούς και οι απανταχού πιστοί τους βαστάνε γερά τα ...λάβαρα!
Ο Κρόνος λάτρης κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας της παλαιάς σχολής, αρέσκεται στο μοντέλο του Ιώβ και της «χρήσιμης» καταπίεσης -διάβαζε μαζοχισμό- με αποτέλεσμα να εναγκαλίζεται τις στρατιές των «παρτάκηδων» που αποστέλλει ο Δίας. Έτσι, ο καθένας βιώνει τελικά αυτό στο οποίο «ειδικεύεται και όλοι μένουν ευχαριστημένοι... Οι μεν καρπώνονται τους κόπους των δε και οι δε φορτώνονται τις ευθύνες των μεν, ωστόσο δεν λείπουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις, οι περιπτώσεις δηλαδή όπου απονέμεται δικαιοσύνη, έτσι για να μην ...ξεχνάμε τον ρόλο του Κρόνου ως «μεγάλου διδασκάλου».
Η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Ήλιου με τον Κρόνο, που αναμένεται να μας επηρεάσει από την Τετάρτη και μετά, είναι σίγουρα μια όψη που απαιτεί την προσοχή μας, αφού δεν επιτρέπει ούτε τα λάθη, ούτε τις αμέλειες. Και κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μια εμφατική «τιμωρητική ψήφος» ενάντια σε εκείνες κι εκείνους που έχουν υπογράψει αβλεπί το Μνημόνιο της ...καλοπέρασης.
Όμως ο Δίας δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Η αντεπίθεση του με μια δική του «κρυφή» σύνοδο (ο αστρικός Δίας με τον τροπικό Ερμή) που αρχίζει να «τρέχει» από την Τρίτη, προσφέρει στα παιδιά του την δυνατότητα να ξεφύγουν από τα δύσκολα, χρησιμοποιώντας τα πάγια αποκούμπια τους. Δηλαδή τους απανταχού «μπαρμπάδες» που είτε «τακτοποιούν το καημένο το παιδί», είτε υψώνουν φράγμα προστασίας απέναντι «στους άκαρδους που το στενοχωρούν»
Και σε αυτήν την εξακολουθητικά άδικη πραγματικότητα, ο δικός μας ρόλος είναι να βρούμε το σωστό μέτρο, ώστε να μην υποστούμε μια ψυχρολουσία περνώντας απότομα από την ευεξία στο «σφίξιμο» κι απ' το «δεν βαριέσαι» στο «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω». Γιατί το «παιχνίδι» ανάμεσα στους δύο πλανήτες έχει και τις εσωτερικές εξατομικευμένες του διαστάσεις, διεξάγεται δηλαδή μέσα σε ένα και μόνον άτομο.
Η μετάβαση από ένα πανηγύρι χαράς και μια πανσπερμία επιλογών στην ώρα των ευθυνών και των διλημμάτων, μπορεί να γίνει ήπια αν κι εμείς μέσα στην μονομανία μας δεν «φορτσάρουμε» είτε προς την μια είτε προς την άλλη κατεύθυνση, χάνοντας τελικά την «μπάλα».
Σε κάθε περίπτωση μιας ενεργειακής αντιπαράθεσης, η πάγια αρχή ορίζει πως όσο εντατικά λειτουργεί η μια τάση, τόσο ...λυσσαλέα αντεπιτίθεται η άλλη. Κι αν προηγηθεί ο Κρόνος, με τον Δία να δίνει το happy end, έχει καλώς. Αν όμως συμβεί το αντίθετο, οι πίκρες κι οι καημοί κατακλύζουν κάθε γωνιά της ύπαρξης μας.
Οι Ταύροι, οι Σκορπιοί, οι Κριοί και οι Ζυγοί είναι οι άμεσα συμμετέχοντες σε όλη αυτήν την διαδικασία, χωρισμένοι φυσικά σε δύο στρατόπεδα, τους «άτυχους» και τους προνομιούχους.
Παράλληλα, οι Αιγόκεροι και οι Τοξότες, για διαφορετικούς λόγους είναι μάλλον ευνοημένοι, αφού τελούν υπό την προστασία των κυβερνητών πλανητών τους, δίκην ...διπλωματικής ασυλίας! Στα πλαίσια μιας τυπικής όσο και αιώνιας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλανητών, σε περίπτωση «εχθροπραξιών» τα «σκάγια» παίρνουν πρώτα τους άλλους και τελευταίους τους «δικούς» τους. Κόρακας κοράκου μάτι, δεν βγάζει...
Οι Δίδυμοι είναι επίσης ευνοημένοι σε αυτήν την συγκυρία, πρακτικά πάντως, πολλά εξαρτώνται από τα δεδομένα του εκάστοτε γενέθλιου χάρτη και ανεξαρτήτων ζωδίου, η ...πικρή εμπειρία σας είναι ο πολυτιμότερος οδηγός για την τελική «διάγνωση». Γιατί συνήθως, τα λεφτά πάνε στα λεφτά, ενώ οι αισθηματικές κρούσεις γίνονται προς όσες ή όσους είναι ήδη σε σχέση! Οι άλλοι «νιέντε», αφού όπως λέει ο σοφός λαός που έχει πάθει κι έχει μάθει, «όπου φτωχός κι η μοίρα του».
Ολοκληρώνοντας, οφείλω να αναφερθώ και στο τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα που παρότι θα κλείσει με ακρίβεια την μεθεπόμενη Τετάρτη, ενδέχεται να κάνει αισθητή την παρουσία του από αυτήν την εβδομάδα. Η «αρμονική» χροιά της όψης δεν είναι διόλου δεσμευτική, αφού ο Πλούτωνας είναι πάντα ...Πλούτωνας και η σύμπραξη του με τον Άρη μπορεί να έχει σε κάθε περίπτωση ηφαιστειακού τύπου συνέπειες. Από μια έκρηξη των ενστίκτων ή μια μηδενιστική εσωστρέφεια σε ψυχολογικό επίπεδο, μέχρι την εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση μεταξύ «καλών» και «κακών». Και σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε είτε να γνωρίζουμε καλά τα «κατατόπια», είτε να έχουμε στην άμεση διάθεση μας κάθε αναγκαίο όπλο. Η άγνοια και η αθωότητα δεν επιτρέπονται -αυτό είναι το βασικό μήνυμα. Από εκεί κι ύστερα το σεξ είναι ...ελεύθερο!
Τα ζώδια της Γης αλλά και οι Κριοί μπορούν να αξιοποιήσουν την αναγεννητική δύναμη της όψης, ιδιαίτερα σε οικονομικά ή επαγγελματικά θέματα, ελπίζοντας πάντα πως θα βρεθούν από την πλευρά των κερδισμένων. Αντίθετα, οι Καρκίνοι και οι Λέοντες δεν μπορούν να προχωρήσουν αν δεν... σπάσουν πολλά αυγά, ακόμη και αν πρόκειται για τα δικά τους.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More