♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

5 Σεπτεμβρίου 2012

♪ Η επικοινωνία ίσως είναι το καλύτερο διεγερτικό! ( Μέρος 2ο )

Ταμπού στις συζητήσεις. Αν όλα αυτά φαίνονται περίεργα στον 21ο αιώνα, σε μια χώρα απελευθερωμένη από το σεξ, όπως η δική μας, η June Reinisch δεν εκπλήσσεται καθόλου. Έχει μελετήσει τη σεξουαλικότητα, ως σύμβουλος γάμου, για 41 χρόνια, 11 από αυτά ως διευθύντρια του Ινστιτούτο Kinsey για την Έρευνα του Σεξ, των Φύλων και της Αναπαραγωγής, και από αυτά που η εμπειρία της, της έχει διδάξει βλέπει ότι τα ζευγάρια, νεαρά και μη, δεν είναι άνετα, και δεν δέχονται άνετα, πληροφορίες για τις σεξουαλικές τους ανάγκες και επιθυμίες. 

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με την Reinisch, γιατί από την ηλικία ,μόλις των 5 ετών, διαχωρίζονται σε ομάδες αγοριών και κοριτσιών. Τα αγόρια παίζουν με τα αγόρια και τα κορίτσια με τα κορίτσια, και τότε η κοινωνία επιβάλλει ότι ο φυσικός διαχωρισμός έρχεται την ώρα που πρέπει να μιλήσουμε για το σώμα μας. 

Εμείς δεν κάνουμε τίποτα για να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ακόμα και σήμερα, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο γίνεται σε τάξεις ίδιων φύλων (στο εξωτερικό… Στην Ελλάδα δεν γίνεται καθόλου…) γιατί υπάρχουν ακόμα τα ταμπού, η μυστικοπάθεια, να μην μιλάμε για τα ανδρικά «μυστικά» με τις γυναίκες και το αντίστροφο.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε, είναι να διδάξουμε τα αγόρια και τα κορίτσια, από νεαρές ηλικίες, τι σημαίνει να είσαι ένας καλός φίλος, πώς λειτουργεί μια αγαπημένη οικογένεια, και αργότερα, όχι μόνο πώς λειτουργεί το σώμα μας, αλλά και τι είναι αγάπη και πώς να γίνει καλός/ή σύντροφος. Οι συζητήσεις γύρω από το σεξ δεν θα πρέπει απλώς να είναι μεταξύ πατέρα και γιου, μητέρας και κόρης.

Αφού γίνουμε ενήλικες, πρέπει να σκεφτούμε πέρα από το προφανές για το τι βρίσκεται πίσω από την απροθυμία μας να μιλήσουμε. 

Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι οι γυναίκες με πόνο στο αιδοίο, όταν αγγίζεται ή διεγείρεται (vulvodynia), δεν αισθάνονται πως είναι καλές σύζυγοι, άρα δεν είναι για τον πόνο καθ’ αυτό, είναι ο φόβος της αντίληψης του ίδιου μας του εαυτού. 

Για παράδειγμα, οι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες μπορεί να σας ρωτήσουν για το στοματικό σεξ δεν είναι μόνο για τη φυσική αίσθηση. 

«Το πέος έχει απίστευτη σημασία, πολύ πέρα από την ωραία αίσθηση, αλλά μέσα από τον στοματικό έρωτα έρχεται η αίσθηση του εαυτού, η καλοσύνη και η αγάπη», επισημαίνει η Reinisch. Αλλά οι γυναίκες δεν μπορούν να κατηγορηθούν που δεν εκτιμούν αυτή την άποψη, πλήρως. «Αν μιλήσετε στους άνδρες, δεν σκέφτονται πόσα πολλά μπορεί να σημαίνει αυτή πράξη αλλά ότι απλά τους αρέσει πάρα πολύ. Αλλά όταν ‘τιμάται’ από τη σύντροφό τους, τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους ... Είναι αρκετά εκπληκτικό. 

Ομοίως οι άνδρες πρέπει να κατανοήσουν καλύτερα την έννοια της σεξουαλικότητας των γυναικών. Μια γυναίκα μπορεί να μην θέλει να πει ότι το σεξ πονάει για να μην κατηγορηθεί ότι μεγάλωσε… Ίσως νιώθει ότι είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι σέξι ή δεν μπορεί η ίδια να διεγερθεί. 

Ας μιλήσουμε για σεξ. Η προφανής διέξοδος, φυσικά, είναι να μιλήσετε - να μιλήσετε ανοιχτά και ειλικρινά. Αυτό λειτουργεί καλύτερα εάν τα ζευγάρια συνηθίζουν να πειραματίζονται και δεν εννοούμε μόνο τις χειροπέδες και την ποικιλία από λάτεξ, αλλά και την δοκιμή νέων στάσεων, νέων ερωτικών βοηθημάτων ή νέες μεθόδους αποπλάνησης. Μερικές γυναίκες είναι ακόμα απρόθυμες να χρησιμοποιήσουν κολπικό λιπαντικό για το φόβο ότι αυτό συμβολίζει τα χαμένα νιάτα τους και τη σεξουαλική τους γοητεία.

Τα ζευγάρια πρέπει επίσης να δέχονται όταν ο ένας από αυτούς κάνει μια πρόταση... Αποφύγετε εκφράσεις όπως: «Πώς σου ήρθε αυτό; Μήπως το δοκίμασες με κάποιον/α άλλο/η;». Όταν ο/η σύντροφος, που μέχρι τώρα δεν μπορούσε να μοιραστεί κάτι τέτοιο μαζί σας βρει το κουράγιο και το κάνει, θα πρέπει να επιβραβεύεται. 

Γιατί όταν κάνει την κίνηση να μιλήσει, νιώθει πραγματικά πολύ άβολα.

Ακόμα και η μη-λεκτική επικοινωνία είναι απαραίτητη. Ανεξάρτητα από τη στρατηγική που ακολουθεί το κάθε ζευγάρι, υπάρχει ανταμοιβή για την επικοινωνία. Οι γυναίκες μπορεί να σταματήσουν να αισθάνονται πόνο και οι άνδρες μπορεί να σταματήσουν να μαντεύουν τους οργασμούς. Και οι δύο σύντροφοι μπορούν να πάρουν το είδος των σεξουαλικών εμπειριών που θέλουν. 

Πηγή : msnbc

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More