♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

16 Μαρτίου 2014

♪ Οι σχέσεις «απειλούν» την ταυτότητα του ατόμου


Οι ψυχολόγοι δηλώνουν ότι οι ερωτικές σχέσεις απαιτούν συμβιβασμούς, ακόμη και θυσίες. Ωστόσο, οι καθημερινές προκλήσεις φαίνεται πως υποβιβάζουν το αίσθημα της ανεξαρτησίας του ατόμου.

Το αποτέλεσμα είναι οι υποχωρήσεις ακόμη και σε ασήμαντα ζητήματα να μοιάζουν ανεπίτρεπτες. Οι σύντροφοι αισθάνονται μια ακατανίκητη ανάγκη να επιμείνουν στη στάση και την άποψή τους προκειμένου να μη χάσουν τον εαυτό τους. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτές οι συγκρούσεις στην πραγματικότητα δεν αποτελούν απειλή. Πρόκειται για προσαρμογή των πεποιθήσεων που μοιάζει «παράδοξη» και αντίθετη ως προς τις συνήθειες του ατόμου.

Αυτή η δυναμική φαίνεται πως εκδηλώνεται συχνότερα τους πρώτους μήνες ή τα πρώτα χρόνια της σχέσης. Οι σύμβουλοι ζευγαριών υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους συγκρούσεις οφείλονται στην ανάγκη για σεβασμό και κατανόηση. Όταν αυτές οι ανάγκες δεν ικανοποιούνται, το άτομο πασχίζει να επιβληθεί με υπερβολικό ή και αδικαιολόγητο τρόπο.

Ωστόσο, οι συγκρούσεις είναι μια καλή ευκαιρία για αποτελεσματικότερη επικοινωνία και για αναγνώριση των προβλημάτων που μπορούν να επιλυθούν. Η αυτογνωσία και η καλή επικοινωνία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του αισθήματος ασφάλειας σε μια σχέση, έτσι ώστε οι μικρές υποχωρήσεις να μην προκαλούν αρνητικά συναισθήματα.

Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/306505/oi-scheseis-apeiloun-tin-tautotita-tou-atomou/#ixzz2w9GSljrS

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More