♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

16 Μαρτίου 2014

♪ Ζευγάρια: Τι αποκαλύπτει για τη σχέση η στάση στον ύπνο


Πολλές και διαφορετικές οι συνήθειες των ζευγαριών στον ύπνο. Από το πώς κοιμάται ένα ζευγάρι, φαίνεται η διάρκεια της σχέσης, αλλά και η αγάπη και η τρυφερότητα.
Μία αλυσίδα ξενοδοχείων η Travelodge, έκανε μία πρωτότυπη έρευνα ανάμεσα σε 2.000 ζευγάρια για τον τρόπο που κοιμούνται μαζί.

 «Η γλώσσα του σώματος δεν είναι προσποιητή στη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις σχέσεις», δήλωσε η δρ Κορίν Σουϊτ, ψυχολόγος σχέσεων από το Λονδίνο, η οποία εξηγεί τι σημαίνουν οι διάφορες στάσεις ύπνου:

 - Πλάτη με πλάτη, χωρίς επαφή. Αυτή τη στάση την προτιμά το 33% των ερωτηθέντων ζευγαριών. Είναι συνδεδεμένα αλλά αρκετά ανεξάρτητα και αποδέχονται ο ένας τις συνήθειες του άλλου στον ύπνο.

- Πλάτη με πλάτη, με επαφή. Την προτιμά το 21% των συμμετεχόντων στην έρευνα. Τα ζευγάρια αυτά είναι άνετα, στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους, ενώ αυτή τη στάση ύπνου την προτιμούν και όσοι έχουν νέα σχέση.

- Η γυναίκα έχει  γυρισμένη την πλάτη στον άντρα. Την επιλέγει το 15% των ζευγαριών. Είναι η κλασική στάση στα πρώτα χρόνια της σχέσης ή του γάμου, όπου ο άντρας «προστατεύει» την γυναίκα του.

- Άντρας με γυρισμένη την πλάτη στην γυναίκα. Την προτιμά το 6% των ζευγαριών. Η γυναίκα έχει κυρίαρχο ρόλο στη σχέση και «προστατεύει» τον άντρα της.

- Πρόσωπο με πρόσωπο. Την επιλέγει το 8% των συμμετεχόντων και δείχνει την ανάγκη για επαφή του ζευγαριού.

- Πρόσωπο με πρόσωπο, με μπλεγμένα πόδια στην αρχή. Την προτιμά το 9% των ζευγαριών. Είναι ένδειξη τρυφερότητας και αγάπης.

- Πρόσωπο με πρόσωπο, με μπλεγμένα πόδια όλη τη νύχτα. Την επιλέγει το 5% των ζευγαριών. Συνήθως είναι ζευγάρια που μόλις έχουν δημιουργήσει τη σχέση και δεν μπορούν ο ένας χωρίς τον άλλο

- Γυναίκα με το κεφάλι και το χέρι στο στήθος του άντρα. Την επιλέγει μόλις  το 1% των συμμετεχόντων και δείχνει μία νέα σχέση.

- Γυναίκα ανάσκελα, με χέρια και πόδια ανοιχτά, και άντρας σχεδόν εκτός κρεβατιού. Την προτιμά το 1% των συμμετεχόντων. Γίνεται σαφής η κυριαρχία της γυναίκας, με τον άνδρα σε δευτερεύοντα ρόλο.

- Άντρας ανάσκελα, με χέρια και πόδια ανοιχτά, και γυναίκα σχεδόν εκτός κρεβατιού. Την επιλέγει  το 1% των ζευγαριών. Ο άντρας κυριαρχεί και η γυναίκα είναι σε δεύτερη μοίρα.


Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/306062/zeugaria-ti-apokaluptei-gia-ti-schesi-i-stasi-ston-upno/#ixzz2w9H8OUtU

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More