♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

7 Ιουνίου 2011

♪ Έρωτας και Ιντερνετ


internet erotasΟ έρωτας στο ίντερνετ αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον έρωτα και την αγάπη στη ζωήμας, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα  των επαφών μας, και της συναναστροφής μας με τους ανθρώπους που γνωρίζουμε και που γίνονται υποψήφιοι εραστές μας.
Το Ιντερνετ αλλάζει τις γνωριμίες, τις ερωτικές επαφές, ακόμα και τις σχέσεις, όσο περίεργο και αν ακούγεται τελικά κάτι τέτοιο.
Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το άλλο τους μισό μέσω ίντερνετ, είτε σε κάποιο φόρουμ, είτε Facebook και σε άλλα sites κοινωνικής δικτύωσης.
Δύσκολα μπορεί να βρεί κάποιος σήμερα  ένα φίλο ή γνωστό του που δεν έχει προφίλ σε κάποιο site Κοινωνικής δικτύωσης ή σε forum . Εκείνοι οι λιγοστοί που δεν έχουν μάλλον δεν ασχολούνται με το ίντερνετ ή δεν δημιουργούν προφίλ συνειδητά, από άποψη.
Ο έρωτας  όμως έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βρεθεί παντού, ακόμα και σε περίεργα μέρη. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν όσοι έχουν προσωπική εμπειρία από τον έρωτα μέσω ιντερνετ, αλλά και πολλές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά.

Ραντεβού και σχέσεις μέσω Ιντερνετ στο εξωτερικό

Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύθηκαν σε Ελληνικές και Αγγλικές εφημερίδες, αλλά και σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε πριν από λίγους μήνες στη Μ.Βρετανία ένας στους 4 έχει βγεί ή βγαίνει ακόμα ραντεβού με άτομο που γνώρισε στο ίντερνετ.
Επιπλέον, ο ένας στους τρεις δηλώνει οτι με τον τρόπο αυτό βρέθηκε με κάποια παλιότερη σχέση του ενώ ο ένας στους δέκα σύναψε ερωτικό δεσμό ή σχέση της μιας νύχτας μέσω κάποιας ιστοσελίδας και site κοινωνικής δικτύωσης.
Η ίδια έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι χρήστες στη Βρετανία πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να κάνουν σχέση μέσω κάποιου site όπως το Facebook παρά να εγγραφούν σε site συνοικεσίων, από αυτά που υπάρχουν κατά κόρον στο ίντερνετ.

Ραντεβού και σχέσεις μέσω Ιντερνετ στην Ελλάδα

Τα στοιχεία που κατέδειξε η έρευνα δεν είναι πολύ διαφορετικά και στη χώρα μας.
Πρόσφατη έρευνα  που έγινε από τη Microsoft έδειξε ότι πάνω από τους μισούς χρήστες του ίντερνετ έχουν φλερτάρει στο διαδίκτυο, ενώ το 1/3 των Ελλήνων έχει κάνει κάποιο δεσμό.
Από τις σχέσεις που ξεκίνησαν μέσω ίντερνετ το 8% κατέληξε σε γάμο και περίπου το 25% σε μακροχρόνια σχέση.
erotas kai internet
Μήπως εν τέλει πρέπει να ξανασκεφτεί κανείς το θέμα “‘ερωτας στο ιντερνετ“;

Γνωριμία μέσω Ιντερνετ;

Η βασική διαφορά μιας γνωριμίας που δημιουργείται μέσω ίντερνετ και του  chat σε σχέση με την πραγματικότητα είναι ότι στο Διαδίκτυο δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι  όλα όσα διαβάζεις μέχρι εκείνη τη στιγμή ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή και το αν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου.
Το πιο μεγάλο λάθος αλλά και μια από τις μεγαλύτερες απάτες που μπορεί να προκύψουν σε γνωριμίες μέσω του ίντερνετ αφορούν την ταυτότητα του προσώπου με το οποίο μιλάμε. Ο καθένας παρουσιάζει μόνο τα στοιχεία που θέλει ο ίδιος, αποφεύγοντας κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς του που δεν θεωρεί γοητευτικές ή και χωρίς να φανερώνει την πραγματική του ταυτότητα.
Έτσι συμβαίνει μερικές φορές κάποιος που γνωρίζουμε τελικά να μην  έχει καμία σχέση με αυτό που μας έχει παρουσιάσει, και εμείς να έχουμε ήδη εμπλακεί και ερωτευτεί έναν έντελώς άγνωστο — και καλά να είναι απλά άγνωστος. Τι γίνεται όμως αν είναι επικίνδυνος;

Γιατί σχέσεις και έρωτας μέσω ιντερνετ;

Γιατί όμως δημιουργούνται τόσες πολλές σχέσεις μέσω ιντερνετ; Γιατί αναπτύσσεται τόσο εύκολα ο έρωτας στο Internet;
Η απάντηση είναι φαινομενικά εύκολη και απλή: οι περισσότεροι πια έχουν εξοντωτικά ωράρια και ταχύ ρυθμό ζωής που δεν επιτρέπει να απολαύσουν τα πράγματα που θέλουν και να κάνουν κάποιες γνωριμίες όπως θα ήθελαν, με τον πιο παραδοσιακό τρόπο.
Έτσι σιγά σιγά όλοι μας καταλήγουμε στο να ανταλλάσσουμε μικρά μηνύματα μεταξύ μας μέσω ίντερνετ σαν να ψάχνουμε να βρούμε μια λύση ανάγκης.
Πολλοί θα σκεφτούν ότι η αναζήτηση μιας σχέσης, της αγάπης και του έρωτα μέσω Ιντερνετ δηλώνει απελπισία.  Χωρίς να θέλουμε να γενικεύσουμε, θα μπορούσε να είναι και έτσι, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις απλά δηλώνει φόβο ή συστολή  για την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούν απεγνωσμένα να έχουν τον έλεγχο – για αυτό και πολλοί ψάχνουν πληροφορίες  στο Facebook ή στο Google και βρίσκουν κάποιον που φαίνεται να πληροί τις ιδανικές σεξουαλικές κι ερωτικές προδιαγραφές.
Το πρώτο περίεργο και παράδοξο θέμα είναι πως προσπαθούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο χρησιμοποιώντας ένα μέσο που είναι εντελώς ανεξέλεγκτο και υπεράνω των δυνατοτήτων μας.
Το δεύτερο περίεργο είναι ότι συνήθως ψάχνουμε να βρούμε τον άνθρωπο που μας ταιριάζει λες και διαβάζουμε βιογραφικά – τα προφίλ των άλλων στις διάφορες σελίδες στο Ιντερνετ.
Καλό θα είναι να θυμόμαστε γενικά ότι το Ιντερνετ είναι ένα απλά εργαλείο και ότι το αν θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά ή λάθος εξαρτάται από μας και όχι από αυτό το ίδιο.
Αν δούμε ότι το να αναζητήσουμε την αγάπη και τον έρωτα στο Ιντερνετ δεν είναι για εμάς, δεν μας ταιριάζει ή διαπιστώσουμε τελικά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό τότε καλό θα είναι να εγκαταλείψουμε την εικονική πραγματικότητα του ίντερνετ και να αναζητήσουμε τον έρωτα σε μια φιλική παρέα ή κάνοντας νέες δραστηριότητες μαζί με άλλους ανθρώπους, επενδύοντας στην πραγματική ζωή.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More