♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪ ♫

31 Μαρτίου 2011

♪ Κοκκίνου Έλλη-Βιογραφία

Η Έλλη Κοκκίνου γεννήθηκε στην Αθήνα.(24-07-1970)

Μεγαλώνοντας σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αγάπη για τη μουσική, ανέπτυξε από μικρή ένα έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική, με αφετηρία τη συμμετοχή της στη σχολική χορωδία.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Αττικό Ωδείο για 5 χρόνια και αμέσως μετά ιδιαίτερα μαθήματα ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας.

Έντονο επίσης ήταν το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό καθώς για 6 χρόνια και πριν..... τελειώσει το σχολείο ήταν αθλήτρια στο θαλάσσιο σκι, κερδίζοντας σε πανελλήνιο πρωτάθλημα την τρίτη θέση και πολλά χρυσά μετάλλια και κύπελλα.

Τελειώνοντας το σχολείο, σχημάτισε το πρώτο της συγκρότημα με το όνομα "Ανώνυμοι", ενώ παράλληλα έδωσε εξετάσεις και μπήκε στη σχολή Βακαλό όπου σπούδασε γραφιστική, ελεύθερο και αρχιτεκτονικό σχέδιο και ιστορία τέχνης.

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά με το τραγούδι το 1990 με παρότρυνση του Κώστα Τουρνά. Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως, ο Αντώνης Βαρδής, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Άννα Βίσση, ο Πασχάλης Τερζής, η Γλυκερία, η Ελένη Δήμου κ.α. ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε πολλά albums κάνοντας φωνητικά.

Προσδοκώντας σε μια πιο σοβαρή ενασχόληση με τη μουσική η Έλλη Κοκκίνου αποφάσισε να πάει στο Λος Άντζελες όπου και σπούδασε για 2 χρόνια (1992-1994) θεωρία της μουσικής, φωνητική και πιάνο στο "Musicians Intitute of Technology". Στην Αμερική της δόθηκε η δυνατότητα να διδαχθεί από σπουδαία ονόματα της μουσικής, όπως τους Carl Schroeder (πιανίστας της Sarah Voaghn) και Scot Henderson. Αποφοίτησε με άριστα το 1994 όπου και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το 1996 υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Sony και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο της single "Κάποια μέρα" σε μουσική Αντώνη Βαρδή και στίχοι Μάνου Τσιλιμίδης και Γιούλα Γεωργίου. Το 1999 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Επικίνδυνα παιχνίδια", ενώ το 2000 κυκλοφόρησε ακόμα άλλο ένα album με τίτλο "Ανδρική κολώνια".

Από το 2002 η Έλλη Κοκκίνου ανήκει στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρίας Heaven.
Το Μαϊο του 2003 κυκλοφόρησε από τη Heaven η δισκογραφική της δουλειά με την υπογραφή του συνθέτη των επιτυχιών Φοίβου, "Στο κόκκινο". Τα νέα της τραγούδια κέρδισαν αμέσως την πρώτη θέση στο airplay των ραδιοφωνικών σταθμών και του κόσμου, ενώ οι νυχτερινές της εμφανίσεις είχαν την απόλυτη αποδοχή από τον κόσμο που την αποθέωνε κάθε βράδυ! Όπως ήταν αναμενόμενο, μέσα σε 2 μήνες η δισκογραφική δουλειά της Έλλης Κοκκίνου και του Φοίβου πήρε απόχρωση πλατίνας και η Έλλη το νέο καυτό πρόσωπο της ελληνικής δισκογραφίας.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς η δισκογραφική συνεργασία της Έλλης Κοκκίνου με το Φοίβου επανακυκλοφορεί σε νέα συλλεκτική έκδοση, το "PLATINUM EDITION", με 4 νέες επιτυχίες και ένα DVD, και η διπλή πλατίνα έρχεται πολύ γρήγορα!

Μια διάκριση από το εξωτερικό έρχεται να προστεθεί στις επιτυχίες της: στις 14 Απριλίου 2005 η Έλλη Κοκκίνου βραβεύεται με το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ξένης καλλιτέχνιδος της χρονιάς από την Ένωση Δημοσιογράφων της Τουρκίας (MGD) καθώς τα τραγούδια της, δια χειρός Φοίβου, γνωρίζουν τεράστια επιτυχία στη γειτονική χώρα.

Το καλοκαίρι του 2005, η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών στην Αμερική και την Αυστραλία και συναντιέται ξανά στο στούντιο με το Φοίβο για την ηχογράφηση της νέας της δισκογραφικής δουλειάς, που φέρνει για άλλη μια φορά την υπογραφή του.

Στις 10 Νοεμβρίου του 2005 το πολυαναμενόμενο album του Φοίβου με την Έλλη Κοκκίνου κυκλοφορεί με τίτλο "SEX" και γίνεται χρυσό από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του!

Στις 13 Νοεμβρίου 2006 κυκλοφορεί repackaging του άλμπουμ "SEX" με τίτλο "Κι 'Αλλο" το οποίο θα περιλαμβάνει τρία καινούργια τραγούδια του Φοίβου εκ τον οποίο ένα ντουέτο με τον Θάνο Πετρέλη και τέταρτο κομμάτι το "SEX" στα γαλλικά (MAD Version).

♪ Διονυσίου Στράτος-Βιογραφία

Ο Στράτος Διονυσίου γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1935 στη Νιγρίτα των Σερρών. Ο Στράτος, γιος του Άγγελου και της Στάσας Διονυσίου, προσφύγων από τη Μικρά Ασία, από πολύ μικρός μπήκε στα βάσανα της ζωής καθώς η φτώχεια και η κατοχή ήδη ταλαιπωρούσαν πολύ κόσμο. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και η ορφάνια, καθώς το 1948 έχασε τον πατέρα του. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1947, ο Στράτος Διονυσίου άφησε το χωριό του και πήγε να ζήσει στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Το 1955 παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, τη Γεωργία Λαβένη, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Άγγελο, την Τασούλα, το Στέλιο και το Διαμαντή.
Έπειτα από διάφορες δουλειές, σαν μικροπωλητής ή σαν ράφτης, ο Στράτος έκανε το ντεμπούτο του ως... επαγγελματίας τραγουδιστής στο κέντρο «Φαρίντα» της Θεσσαλονίκης. Τα προηγούμενα χρόνια, ο Διονυσίου είχε ήδη γίνει γνωστός στα μαγαζιά της πόλης, στα οποία γυρνούσε και τραγουδούσε χωρίς όμως να δουλεύει. Από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις ο Στράτος Διονυσίου τράβηξε το ενδιαφέρον φτασμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι τον προέτρεπαν να κατέβει στην Αθήνα, ώστε να βρεθεί μέσα σε καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές.
Έπειτα από τον πάταγο της «Φαρίντα» ο Στράτος με τρομερές οικονομικές δυσκολίες, αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα, μερικούς μόνο μήνες μετά την πρώτη του εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη. Στο στέκι των καλλιτεχνών της Οδού Σατωβριάνδου γνωρίστηκε με πολλούς τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων και με την Καίτη Γκρέυ. Η Γκρέυ, μεγάλο όνομα ήδη από τότε, του πρότεινε συνεργασία και έτσι ξεκίνησαν να εμφανίζονται μαζί στον "Αστέρα" της Κοκκινιάς. Στο μεταξύ, την ίδια χρονιά, το 1959, ο Στράτος Διονυσίου γραμμοφώνησε και τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών με το τραγούδι "Δεν είμαι ένοχος" σε στίχους Χρήστου Κολοκοτρώνη και μουσική Σταύρου Χατζηδάκη να κάνει αξιοσημείωτη επιτυχία. Στη συνέχεια, ο Στράτος Διονυσίου υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία "Columbia". Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι τρία χρόνια νωρίτερα είχε ηχογραφήσει σε δίσκο του Νίκου Μαύρου (του πρώτου μπουζουξή του Στράτου) το τραγούδι "Παράγκες και παλάτια" για λογαριασμό της εταιρείας "Odeon". Ο δίσκος θάφτηκε για λόγους που ο Στράτος απέφευγε να μιλήσει.
Ο Στράτος δεν άργησε να κάνει τις πολύ μεγάλες επιτυχίες του. "Δεν με πόνεσε κανείς", ινδικό τραγούδι διασκευασμένο από τον Μπάμπη Μπακάλη, "Της αγάπης μου το δίσκο" σε διασκευή Μπάμπη Μπακάλη, "Το ηλεκτρόφωνο", "Φύγε-Φύγε" σε μουσική Ατταλίδη και στίχους Βίρβου, είναι μερικές μόνο από τις μεγάλες του επιτυχίες. Σύντομα, οι μεγάλοι του λαϊκού τραγουδιού άρχισαν να εμπιστεύονται στο Στράτο παλιές τους επιτυχίες, οι οποίες κυκλοφόρησαν σε δεύτερη εκτέλεση με τη φωνή του νεαρού και ελπιδοφόρου τότε Στράτου Διονυσίου. "Αχάριστη" του Βασίλη Τσιτσάνη, "Το παλιογέφυρο" και το "Πριν το χάραμα" τραγούδια του Γιάννη Παπαϊωάννου, "Η μπαμπέσα" του Γιώργου Μητσάκη, "Το φτωχομπούζουκο" του Μανώλη Χιώτη, έγιναν επιτυχίες για δεύτερη φορά. Ύστερα ήρθε μία περίοδος όπου ο Στράτος, αμέσως μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με την "Columbia" μπήκε στο ράφι από την ίδια του την εταιρεία, παρόλο που κάθε βράδυ γινόταν το αδιαχώρητο από τους θαυμαστές του που πήγαιναν να τον ακούσουν.
Την μεγάλη του δόξα ο Στράτος Διονυσίου τη γνώρισε το 1967. Εκείνη τη χρονιά γνωρίστηκε και άρχισε να συνεργάζεται με έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού, τον Άκη Πάνου. Ο Πάνου του έδωσε τραγούδια που έγιναν αμέσως επιτυχίες: "Και τι δεν κάνω", "Γιατί καλέ γειτόνισσα", "Του κόσμου το περίγελο", "Άστη να φύγει", "Εγώ καλά σου τα 'λεγα", "Στο σταθμό του Μονάχου", "Θα ρίξω ροδοζάχαρη", "Ήταν ψεύτικα", "Μια γυναίκα", "Φέρτε το παιδί του χάρου" έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες στα επόμενα χρόνια. Το μαγαζί "ΣΟΥ-ΜΟΥ" γνώρισε μεγάλες δόξες και η επιτυχία του Στράτου το έφερε αμέσως ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Ο Στράτος Διονυσίου αρχικά εμφανιζόταν εκεί σαν δεύτερο όνομα, ως παρτενέρ της Ανθούλας Αλιφραγκή. Στο "ΣΟΥ-ΜΟΥ" τον άκουσε ο Μίμης Πλέσσας και έπειτα από δύο μήνες του έγραψε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, το "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου που γράφτηκε για την ταινία "Ορατότης μηδέν" με τον Νίκο Κούρκουλο. Το τραγούδι έγινε επιτυχία πρώτα από την ταινία. Από το σημείο εκείνο και μετά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Ο Στράτος κυκλοφόρησε στη συνέχεια πλειάδα τραγουδιών που έσπασαν ρεκόρ πωλήσεων: "Ο παλιατζής", "Μπαγλαμάδες και μπουζούκια", "Ένας αϊτός γκρεμίστηκε", "Αγάπη μου επικίνδυνη", "Αφιλότιμη", ορισμένες μόνο από τις μεγάλες του επιτυχίες. Ο Στράτος έκανε επιτυχίες τα τραγούδια του μέσα στα μαγαζιά πρώτα και έπειτα στους δίσκους. Ενδεικτικό είναι ότι στα μαγαζιά που δούλεψε, πρωτοτραγούδησε πάνω από 5.000 τραγούδια, εκ των οποίων επέλεγε αυτά που θα έβγαζε σε δίσκο.
Η πορεία του ήταν διαρκώς ανοδική και πάντα στην κορυφή. Τα τραγούδια που κυκλοφορούσε γίνονταν αμέσως επιτυχίες. Παίρνοντας χάρη για τα υπόλοιπα δύο χρόνια της ποινής του, ο Στράτος αποφυλακίστηκε την άνοιξη 1976. Η περίοδος της φυλακής στοίχισε στον Στράτο Διονυσίου, ο οποίος όμως δεν σταμάτησε το τραγούδι, όπως πολλοί περίμεναν ή ήλπιζαν. Η επιτυχία του Στράτου ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Ο Διονυσίου ξαναβγαίνει στο τραγούδι πιο θριαμβευτικά από ποτέ, με πολύ μεγάλες επιτυχίες με μια διαδρομή 14 χρόνων σταθερά στην κορυφή. Και δισκογραφικά αλλά και κάθε βράδυ στα μαγαζιά που δούλεψε, κάθε δουλειά του Στράτου ήτανε εγγυημένα επιτυχημένη. Μέχρι το τελευταίο του βράδυ στις 10 Μαΐου του 1990 στο δικό του πλέον μαγαζί "Στράτος" ο λαϊκός βάρδος έλαμπε στο πάλκο που υπηρέτησε πιστά για 31 χρόνια.
Τη δεκαετία του '80 ο Στράτος Διονυσίου έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων. Έκανε πολύ μεγάλες επιτυχίες, τραγούδια που όχι μόνο ακούγονται και σήμερα, αλλά βγαίνουν σε δίσκους, σε επανεκτελέσεις και σε διασκευές. Είναι λίγο-πολύ τα τραγούδια που τραγούδησαν όλοι κάποτε και ακούγονται ως και σήμερα από τα ραδιόφωνα σαν να ?ναι καινούρια. "Υποκρίνεσαι", "Τα πήρες όλα", "Και λέγε-λέγε", "Άκου βρε φίλε", "Ο λαός τραγούδι θέλει", "Ο Σαλονικιός", "Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα", "Εγώ ο ξένος", "Ένα λεπτό περιπτερά", "Θυμήσου" και πολλά άλλα. Παράλληλα συνεργάστηκε και με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού: Τάκης Μουσαφίρης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Γιάννης Πάριος, Αλέκος Χρυσοβέργης, Σπύρος Γιατράς, Τάκης Σούκας, Σπύρος Παπαβασιλείου, Χρήστος Νικολόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος είναι ορισμένοι μόνο από αυτούς που έδωσαν τα τραγούδια τους στον Στράτο.
Ταυτόχρονα είχε δει το ταλέντο ορισμένων ελπιδοφόρων καλλιτεχνών, με πρώτο και καλύτερο το Γιάννη Πάριο, του οποίου τις φωνητικές ικανότητες αντιλήφθηκε αμέσως και έτσι ξεκίνησαν μια συνεργασία 11 χρόνων με πολλές επιτυχίες. Το πρώτο τραγούδι του Γιάννη Πάριου που τραγούδησε ο Στράτος, ήτανε το "Μινόρε Παράπονο" σε μουσική Θανάση Πολυκανδριώτη που κυκλοφόρησε το 1976. Έκτοτε το τρίο Διονυσίου-Πολυκανδριώτη-Πάριου έκανε θραύση. Πλάι του στην αρχή της δεκαετίας του '80 είχε την r11;σήμερα καταξιωμένη πλέονr11; Χαρούλα Αλεξίου, η οποία έκανε τις δεύτερες φωνές. Ακολούθησε μια πολύχρονη συνεργασία του Στράτου με την Μαρίνα Βλαχάκη και τα τελευταία δύο χρόνια πλάι του στην πίστα ήταν η Κική Λουκά. Η δεκαετία του 1980 ήταν η χρυσή δεκαετία του Στράτου, όπου δεν υπήρξε δίσκος που δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.
Το φαινόμενο Διονυσίου αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Η μεγάλη έκταση της φωνής του, η βραχνάδα του, η δυνατότητα αλλαγής έκφρασης και ύφους ανάλογα με το θέμα του τραγουδιού, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Το χάρισμα που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους δημιουργούς των τραγουδιών του Στράτου, ήτανε η ικανότητά του να ηχογραφεί ταχύτατα τα τραγούδια τους, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ξεκινούσε την ηχογράφηση το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα είχε τελειώσει όλον τον δίσκο, με τα σιγόντα και την ερμηνεία του έτσι γεμάτη όπως ακούγεται στους δίσκους του! Ο Τάκης Σούκας, ο άνθρωπος που έχει γράψει τραγούδια για δεκάδες μεγάλους τραγουδιστές έχει δηλώσει «Ο Διονυσίου είναι ο μόνος τραγουδιστής που δεν έχασε ποτέ, ούτε για μια φορά στα τόσα χρόνια τον τόνο του!». Την στιβαρότητα της φωνής του μεταξύ άλλων έχει μνημονεύσει πολλές φορές και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Ο Στράτος Διονυσίου έφυγε απρόσμενα το πρωινό της 11ης Μαΐου του 1990 αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο λαϊκό πεντάγραμμο, σε ηλικία μόλις 54 χρόνων. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας τραγουδιστής αξεπέραστος. Αυτό είναι κάτι που το αποδέχονται οι «ανταγωνιστές» (κατά κάποιον τρόπο) τραγουδιστές. Αντιλαμβάνονται ότι η ζεστασιά της φωνής του Στράτου ήτανε κάτι το μοναδικό και ο τρόπος της ερμηνείας του απλησίαστος. Ο Διονυσίου έζησε τρεις δεκαετίες μέσα στην επιτυχία, την αναγνώριση και την καταξίωση. Αγάπησε το πάλκο όσο κανείς. Στην πίστα ήτανε αξεπέραστος και τα διάφορα προσωνύμια που του απέδιδαν οι συνάδελφοί του κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Όπως είχε υποσχεθεί ο Στράτος, θα τραγουδούσε μέχρι το τελευταίο του βράδυ. Πράγματι, λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, τραγουδούσε στο μαγαζί «Στράτος», ενώ νωρίτερα, το ίδιο απόγευμα, ηχογράφησε τον δίσκο «Ποιος άλλος» που κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά τον θάνατό του. Κατά τον Τάκη Μουσαφίρη, τον δημιουργό του δίσκου αυτού, το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε εκείνη την ημέρα, ήτανε το «Μη μ'αφήνεις μόνο μου».
Από τα τέσσερα παιδιά του Στράτου, ο Άγγελος και ο Στέλιος Διονυσίου είναι σήμερα γνωστοί τραγουδιστές. Η Τασούλα Διονυσίου ζει παντρεμένη στην Θεσσαλονίκη, μακριά από την δημοσιότητα, ενώ το τέταρτο παιδί, ο Διαμαντής Διονυσίου, λέγεται πως θα γίνει ένας πολύ μεγάλος τραγουδιστής στο μέλλον.

30 Μαρτίου 2011

♪ Βανδή Δέσποινα-Βιογραφία

Η Δέσποινα Βανδή(Γεννηθηκε 22-07-1969) ξεκίνησε τα πρώτα μουσικά της βήματα ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου σπούδαζε Φιλοσοφία Παιδαγωγική και Ψυχολογία. Κάνοντας ήδη τα πρώτα μαθήματα φωνητικής, ξεκινά τις πρώτες της εμφανίσεις σε μουσικά στέκια της Θεσσαλονίκης. Αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι και λίγο μετά την απόκτηση του πτυχίου της, έρχεται στην Αθήνα.
Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά είναι γεγονός το 1994 με τίτλο «ΓΕΛΑ ΜΟΥ» (από την εταιρία MINOS EMI) και με τη συνδρομή δύο μεγάλων τραγουδιστών, του Βασίλη Καρρά στην σύνθεση και με την.... συμμετοχή του Γιάννη Πάριου, σε ένα τραγούδι του δίσκου.
Το ταλέντο της, η αίσθηση που προκαλεί η φωνή της, η ακτινοβολία της πάνω στη σκηνή, εντυπωσιάζουν και πολύ σύντομα κυκλοφορεί ο δεύτερος της δίσκος με τίτλο «ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ» σε τραγούδια του Τόνυ Κονταξάκη.
Το 1997 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη Δέσποινα Βανδή καθώς η γνωριμία της και η συνεργασία της με τον κορυφαίο συνθέτη Φοίβο, κάνει όλη την Ελλάδα να τραγουδά τις «ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ», δίσκος που γίνεται διπλά πλατινένιος και την εκτοξεύει στην κορυφή.
Η Δέσποινα Βανδή γοητεύει το κοινό στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό καθώς ξεκινά τις πρώτες τις συναυλίες στην Αμερική και στην Αυστραλία. Στην χαραυγή της νέας χιλιετίας τον Δεκέμβριο του 1999 ο Φοίβος δημιουργεί και η Δέσποινα μεγαλουργεί στον δίσκο «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ» που σε λίγες μόνο μέρες γίνεται τριπλά πλατινένιος.
Μέσα στο 2000 πραγματοποιεί την πρώτη της μεγάλη συναυλία στον Λυκαβηττό, κυκλοφορεί το cd single «ΥΠΟΦΕΡΩ» που γίνεται πέντε φορές πλατινένιο ενώ ξεκινά τις εμφανίσεις της στο REX και χρίζεται ως η κορυφαία ελληνίδα show woman! καθώς το πρόγραμμα που παρουσιάζει σε χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, θα συζητηθεί όσο κανένα άλλο τα τελευταία χρόνια.
Τον επόμενο χρόνο ακολουθεί η μεγάλη συναυλία στο Σ.Ε.Φ., που ήταν ήδη sold out μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίησή της. Τα έσοδα της συναυλίας πηγαίνουν στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Λίγο μετά ο πρόεδρος της VIRGIN R. Branson την προσκαλεί στο Λονδίνο μαζί με τον Φοίβο για να της αποδώσει την τιμή της πιο εμπορικής ελληνίδας τραγουδίστριας της χρονιάς!
Στα τέλη του 2001 η Δέσποινα Βανδή αλλάζει δισκογραφική στέγη και εντάσσεται στο δυναμικό της νεοσύστατης εταιρίας «HEAVEN» και παρουσιάζει τη νέα της συνεργασία με τον Φοίβο.
Το άλμπουμ «ΓΕΙΑ» σπάει όλα τα ρεκόρ της ελληνικής δισκογραφίας αφού γίνεται 4 φορές πλατινένιο μέσα σε 11 μέρες από την κυκλοφορία του!!! Αυτός ο δίσκος όμως δημιουργεί την δική του ιστορία και προδιαγράφει μια ξεχωριστή πορεία.
Την Άνοιξη του 2002 στα «WORLD MUSIC AWARDS», σε έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς θεσμούς του κόσμου, η Δέσποινα Βανδή είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα. Θα βρεθεί στο Μονακό, όπου θα παραλάβει το βραβείο της της ως «BEST SELLING ARTIST» (η τραγουδίστρια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2001), διάκριση που περιλαμβάνει ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, ενώ για πρώτη φορά αποδίδεται τέτοια τιμή σε έλληνα καλλιτέχνη.
Το 2003 που ακολουθεί είναι μια χρονιά έντονων συγκινήσεων. Το «ΓΕΙΑ» ξεκινά την διεθνή του πορεία και καταξιώνει την ελληνίδα τραγουδίστρια στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Στην αγγλική εκδοχή που δημιουργεί ο Φοίβος, αλλά και στα remix που έκαναν σπουδαίοι Dj όπως οι Milk and Sugar, Level K, Nick Skitz, Dj Gregory, Elroy and Piper, το «GIA» γίνεται το Νο1 dance κομμάτι της χρονιάς σε Αμερική, Γερμανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία, Κύπρο, Σουηδία.
Η χρονιά κρύβει και προσωπικά έντονες στιγμές, καθώς το καλοκαίρι η Δέσποινα Βανδή παντρεύεται τον Ντέμη Νικολαΐδη και κυοφορεί το πρώτο της παιδί.
Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου αποχαιρετά- όπως φάνηκε και στην συνέχεια- για λίγο το ελληνικό κοινό, με τη συναυλία που δίνει στο θέατρο Λυκαβηττού με περισσότερους από 7.000 θαυμαστές της να την αποθεώνουν, ενώ η ίδια τους χαρίζει ένα μοναδικό πρόγραμμα τρίωρης διάρκειας που θα αποτυπωθεί και δισκογραφικά στο –«ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ LIVE».
Τους επόμενους μήνες θα βρεθεί, λόγω και των επαγγελματικών υποχρεώσεων του συζύγου της στην Ισπανία, αλλά να συνεχίσει παρά την προχωρημένη της εγκυμοσύνη, να αποδέχεται τις προσκλήσεις για να βρεθεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της Γερμανίας, του Βελγίου και της Σουηδίας, την στιγμή που στην Αμερική σύμφωνα με το DANCE RADIO AIRPLAY του BILLBOARD το “GIA” είναι στο Νο1 (10 Ιανουαρίου στο Νο4 και στις 20 Ιανουαρίου στο Νο1).
Όμως Νο1 είναι το “GIA” και στο DANCE RADIO TOP 30 CHART των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών των Η.Π.Α. όπως του WKTU, KKDL, WPYM.
Στην δεύτερη μεγαλύτερη μουσική αγορά του πλανήτη στην Μεγάλη Βρετανία η Δέσποινα Βανδή βρίσκεται και πάλι στη κορυφή. Σύμφωνα με το Music Week στα Club Charts της 24ης Ιανουαρίου βρίσκεται στο Νο1!!!!
Μετά τη γέννηση της κόρης της Μελίνας, θα βρεθεί στην Πορτογαλία όπου θα βραβευτεί ως κορυφαία “Dance Artist” για το 2004 και θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία, γοητεύοντας αυτή την φορά τον ευρωπαϊκό κοινό της.
Λίγους μήνες μετά κυκλοφορεί στην διεθνή αγορά το «OPA OPA» και αυτή τη φορά ο Φοίβος διασκευάζει μαζί με τον Bass Bumpers την σύνθεση του Γιώργου Αλκαίου και η Δέσποινα γνωρίζει νέα μεγάλη επιτυχία από την μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Ασία.
Το καλοκαίρι του 2004 είναι το καλοκαίρι των μεγάλων αθλητικών συγκινήσεων και ενώ η Δέσποινα Βανδή βρίσκεται στις εξέδρες των γηπέδων της Πορτογαλίας, ως ένθερμη φίλαθλος της Εθνικής μας ομάδας Ποδοσφαίρου στον τελικό του EURO 2004, από τα μεγάφωνα του σταδίου LA LUZ της Πορτογαλίας ακούγεται το «GIA»!!
Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έρχεται και το cd single «COME ALONG NOW» σε σύνθεση και πάλι του Φοίβου. Το τραγούδι που αποτελεί το μουσικό θέμα της επίσημης διεθνούς διαφημιστικής καμπάνιας της COCA COLA δημιουργεί αίσθηση και προκαλεί διθυραμβικά σχόλια από τον παγκόσμιο τύπο για την ελληνίδα, αλλά διεθνή πια DESPINA VANDI.
Οι live εμφανίσεις και οι πρωτιές δεν σταματούν εδώ. Στα μέσα Αυγούστου η ελληνίδα σταρ ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη και πραγματοποιεί δύο μεγάλες συναυλίες, στο dance festival BEATSTOCK που διοργανώνεται από τον μεγαλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό των Η.Π.Α. τον KTU. Επιστρέφει στην Γερμανία όπου πραγματοποιεί τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ το «OPA OPA» βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα του HOT DANCE RADIO AIRPLAY του BILLBOARD στην Αμερική και στις κορυφαίες θέσεις στην Ρωσία, Τουρκία, Αυστραλία, στις Σκανδιναβικές χώρες αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποζητούν την Δέσποινα Βανδή και εκείνη ταξιδεύει για δεύτερη φορά στις αρχές Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας τέσσερις συναυλίες στο Σικάγο, στην Νέα Υόρκη, στο Ατλάντικ Σϊτυ αλλά και στο Τορόντο του Καναδά. Οι συναυλίες είναι sold out δημιουργούν εντύπωση και προκαλούν το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων.
Από την μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη. Η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει στη Μόσχα τον Νοέμβριο καθώς μετά την επιτυχία που είχε στην Ρωσία το καλοκαίρι το "OPA-OPA" το "COME ALONG NOW" γίνεται το δεύτερο πιο εμπορικό τραγούδι στην Ρωσία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων!
Ο μεγαλύτερος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμός της Μόσχας, ο HIT FM της δίνει ειδικό τιμητικό βραβείο σε μια εκδήλωση - συναυλία, όπου η Δέσποινα Βανδή αποθεώνεται από χιλιάδες θαυμαστές της. Την ίδια αίσθηση προκαλεί και η εμφάνισή της ως special guest star στο STAR FACTORY ACADEMY, το παιχνίδι των ταλέντων του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού CHANNEL ONE.
Ο Δεκέμβριος φέρνει όμως και την αναμενόμενη εδώ και καιρό νέα της δισκογραφική δουλειά.
Μετά την επιτυχία του "ΓΕΙΑ" πριν από δύο χρόνια, η Δέσποινα Βανδή επιστρέφει στον δικό της ....μουσικό παράδεισο
Σε μουσική και στίχους Φοίβου κυκλοφόρησε ο νέος της δίσκος με τίτλο "ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ"!!, ο οποίος έγινε πλατινένιος από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, ενώ μετά την απουσία ενός χρόνου, η σκηνή του REX παίρνει "φωτιά" καθώς η Δέσποινα Βανδή επέστρεψε σε ένα show πολύ υψηλών αξιώσεων!!!
Τέλη Μαρτίου του 2005 η Δέσποινα θα είναι για μια ακόμη φορά κοντά στα παιδιά, θα αποδεχθεί την πρόσκληση τεσσάρων σωματείων της Θεσσαλονίκης για άτομα με ειδικές ικανότητες και θα δώσει αφιλοκερδώς μια μεγάλη συναυλία στο "ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ" με περισσότερους από 10 χιλιάδες θεατές.
Μετά το τέλος των πολύ πετυχημένων της εμφανίσεων στην ΑΘήνα η Δέσποινα Βανδή βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη στην "ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ" ενώ το καλοκαίρι ξεκίνησε την περιοδεία της σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Σταθμός αυτής της χρονιάς και η μεγάλη συναυλία στην Κύπρο, στο "ΤΣΙΡΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ" σε μια μοναδική σκηνή και σε μια μοναδική παραγωγή! Τρείς ημέρες μετά δόθηκε και η συναυλία στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ύστερα απο πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τα παιδιά του "ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΥ" του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.
Τον χειμώνα του 2005 η Δέσποινα ξεκινά τις εμφανίσεις της στο ΡΕΞ μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη, κυκλοφορεί το διπλά πλατινένιο άλμπουμ της "ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ" και στην συνέχεια το "SPECIAL EDITION" , επίσης διπλά πλατινένιο άλμπουμ. Το καλοκαίρι του 2006 κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, sold out! Η πρώτη της συναυλία στον Λυκαβηττό συγκεντρώνει περισσότερους από 8.ΟΟΟ θαυμαστές της, τρία χρόνια μετά την μεγάλη της συναυλία το 2003 στον ίδιο χώρο.
Aυτές οι δύο χρονιές βρίσκουν την Δέσποινα με ένα μοναδικό ρεκόρ! Με την κυκλοφορία του "SPECIAL EDITION" που έγινε διπλά πλατινένιος αλλά και με την κυκλοφορία του cd single "ΚΑΛΑΝΤΑ" που επίσης έγινε διπλά πλατινένιο, είναι η μοναδική ελληνίδα καλλιτέχνης με 4 πλατινένιους δίσκους μέσα στο 2006! Ενώ είναι και η τραγουδίστρια που έκανε την μεγαλύτερη συναυλία για το 2006 στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τα παιδιά του ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
Για δύο συνεχόμενες χρονιές εμφανίζεται στο ΡΕΞ έχοντας μαζί της τον Γιώργο Μαζωνάκη, σε μια από τις πιο πετυχημένες μουσικές συναντήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Στις 18 Φεβρουαρίου το τέλος της χειμερινής σεζόν, σημαίνει και το τέλος των εμφανίσεων της Δέσποινας στο ΡΕΞ ύστερα από 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας της εκεί.

♪ Τρύφωνος Βαλάντω-Βιογραφία

Η Βαλάντω Τρύφωνος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1988 και είναι απόφοιτη ιδιωτικού σχολείου της πρωτεύουσας, ενώ κατέχει και πτυχίο Περιβαλλοντολογικών Επιστημών από Αγγλικό Πανεπιστήμιο.

Το 2006 συμμετείχε στον τελικό για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Κύπρο στη Eurovision της Αθήνας.

Το 2010 αναδείχθηκε GREEK IDOL της Ελλάδας Η Βαλάντω Τρύφωνος, που βγήκε πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού στο Greek Idol & κέρδισε τις καρδιές μας, γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1988 & ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου, Θεωρίας, Αρμονίας και Σολφέζ σε ηλικία μόλις 5 ετών.

Για πρώτη φορά την είδαμε τηλεοπτικά το 2006, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό ανάδειξης του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την ιδιαίτερη πατρίδα της Κύπρο στην Eurovision. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και τις σπουδές της στην Αγγλία στον τομέα του Environmental Science στο Queen Mary – University of London.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, μετακομίζει στην Αθήνα όπου και δηλώνει συμμετοχή στο talent show Greek Idol και το ταξίδι ξεκίνησε. Το όνειρο της γίνεται πραγματικότητα... ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony Music σαν έπαθλο της νικητήριας θέσης στο show στον τελικό του οποίου και παρουσίασε για πρώτη φορά και το τραγούδι της «Στην Δίπλα Θέση» σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου & στίχους Νίκου Μωραϊτη.

29 Μαρτίου 2011

♪ Μητροπάνος Δημήτρης-Βιογραφία

Ο Δημήτρης Μητρoπάvoς γεvvήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας στις 2 Απριλίου τoυ 1948(απεβιωσε 17-4-2012). Στηv πόλη αυτή έζησε και μεγάλωσε μέχρι τα δεκαέξι τoυ χρόvια.
Πoλύ vωρίς, τo 1964, ξεκιvάει τηv τραγoυδιστική τoυ πoρεία δίπλα στον Γιώργo Ζαμπέτα. Ο Γιώργoς Ζαμπέτας στάθηκε πιο πολύ από δάσκαλος στον, έφηβο ακόμα, μαθητή και τραγουδιστή, στηρίζοντάς τον όχι μόνο στα πρώτα καλλιτεχνικά τoυ βήματα, αλλά και στo ξεκίνημα της ζωής τoυ.
Σημαδιακή χρovιά για τov Δημήτρη Μητρoπάvo είvαι τo 1966, μια και συvαvτιέται για πρώτη φoρά με τov Μίκη Θεoδωράκη, o oπoίoς τov καλεί vα ερμηvεύσει μέρη από τη "Ρωμιoσύvη" και τo "'Αξιov Εστί", σε μία σειρά συvαυλιώv στηv Ελλάδα και στηv Κύπρo.
Τo 1967 ηχoγραφεί τov πρώτo τoυ δίσκo 45 στρoφώv με δύo τραγoύδια τoυ Γιώργoυ Ζαμπέτα και... ακoλoυθεί μια σειρά από μικρoύς δίσκoυς πoυ γίvovται πoλύ σύvτoμα επιτυχίες.
Ο δεύτερoς σημαvτικός σταθμός στηv πoρεία τoυ Δημήτρη Μητρoπάvoυ είvαι τo 1972, η χρovιά δηλαδή πoυ κυκλoφoρεί "Ο 'Αγιoς Φεβρoυάριoς", σε μoυσική τoυ Δήμoυ Μoύτση και στίχoυς τoυ Μάvoυ Ελευθερίoυ, έvα έργo πoυ θεωρείται πια από τα κλασσικά της ελληvικής δισκoγραφίας. Αμέσως μετά έρχovται "Ο Δρόμoς για τα Κύθηρα" τoυ Γιώργoυ Κατσαρoύ, "Τα Συvαξάρια" τoυ Γιώργoυ Χατζηvάσιoυ και στη συvέχεια, oι συvεργασίες τoυ με τov Σπύρo Παπαβασιλείoυ και τov Τάκη Μoυσαφίρη πoυ δίvoυv μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.
Στη διάρκεια της πoλύχρovης πoρείας τoυ στo ελληvικό τραγoύδι, o Δημήτρης Μητρoπάvoς αvαδεικvύεται ιδαvικός εκφραστής τoυ, ερμηvεύovτας με τρόπo μovαδικό τα τραγoύδια πoυ γεvvήθηκαv από τη συvεργασία με πoλλoύς από τoυς σημαvτικoύς έλληvες συvθέτες, όπως o Μίκης Θεoδωράκης, o Απόστoλoς Καλδάρας, o Δήμoς Μoύτσης, o Γιώργoς Ζαμπέτας, o Σταύρoς Κoυγιoυμτζής, o Χρήστoς Νικoλόπoυλoς, o Γιάvvης Σπαvός. Η συvεργασία τoυ με τov Μάριo Τόκα και τov Φίλιππo Γράψα έδωσε δύo δίσκoυς με τεράστια επιτυχία και πoλλά αγαπημέvα τραγoύδια, εvώ η εκπληκτικής απoδoχής, συvεργασία τoυ με τov Θάvo Μικρoύτσικo "Στoυ Aιώvα τηv Παράγκα", σε στίχoυς 'Αλκη Αλκαίoυ, Κώστα Λαχά, Λίvας Νικoλακoπoύλoυ και Γιώργoυ Κακoυλίδη, δίvει τo σημεριvό στίγμα τoυ vέoυ ελληvικoύ τραγoυδιoύ αλλά και καταγράφει τηv πoιότητα της ερμηvείας εvός μεγάλoυ τραγoυδιστή.
Το Δεκέμβρη τoυ '97 κυκλoφoρεί o δίσκoς "Ψάξε Στ' Όvειρό μας" με θεατρικά τραγoύδια τωv Θάvoυ Μικρoύτσικoυ - Λάκη Λαζόπoυλoυ και o Δημήτρης Μητρoπάvoς συμμετέχει με 3 τραγoύδια.
Τov Δεκέμβριo τoυ 1998, κυκλoφόρησε ο δίσκoς τoυ με τίτλo "Τoυ /Eρωτα και της Φυγής", και το Νοέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο "/Eντελβαϊς", σε μουσική του Μάριου Τόκα και στίχους του 'Αλκη Αλκαίου.
Τον Σεπτέμβριο του 2001 κυκλοφόρησε το CD "Στης Ψυχής το Παρακάτω" σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Απρίλιο του 2003 το "Θα Είμαι Εδώ", ένας γνήσιος λαϊκός δίσκος.
Τον Χειμώνα του 2004 -2005 ο Δημήτρης Μητροπάνος με τον Θέμη Αδαμαντίδη και τον Δημήτρη Μπάση παρουσίασαν ζωντανά ένα πρόγραμμα με κύριο άξονα το ζεϊμπέκικο. Ένα γνήσιο πρόγραμμα που θα μείνει αξέχαστο σε όποιον το έζησε. Αν, όπως λένε, το ζεϊμπέκικο είναι αντρική υπόθεση, βρέθηκαν οι απόλυτοι εκφραστές του... Καθώς κυλούσε ο καιρός κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα: "μη το χάσετε ... και οι τρεις είναι υπέροχοι". Το πρόγραμμα αυτό ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί σε διπλό CD με τον τίτλο "Υπάρχει και το Ζεϊμπέκικο".
Τον Δεκέμβρη του 2005 κυκλοφόρησε το cd "Πες μου τ' αληθινά σου" σε μουσική του Στέφανου Κορκολή και στίχους του Νίκου Μωραϊτη και της Ρεβέκας Ρούσση.

28 Μαρτίου 2011

♪ Ζιγκ Ζαγκ-Βιογραφία

Οι Ζιγκ Ζαγκ είναι ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα. Ξεκίνησαν το 1985 από το Χάραμα της Πάτρας, το ίδιο μαγαζί που ξεκίνησαν και τα Τα παιδιά από την Πάτρα. Αρχικά μέλη και δημιουργοί του συγκροτήματος ήταν οι Γιώργος Σαρρής (τραγούδι και κιθάρα), Δημήτρης Ζμπέκος (τραγούδι και μπουζούκι) και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος (ακορντεόν και πλήκτρα).Μετά τα 2 πρώτα χρόνια και τα 2 πρώτα album προστέθηκε ο Δ.Κατσαρός και το σχήμα παρέμεινε με....αυτήν τη μορφή ως το 2001. Από τότε η σύνθεση του γκρουπ έχει αλλάξει. Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Ζμπέκου απο το συγκρότημα το 2001, τη θέση του πήρε η τραγουδίστρια Έλενα Πατρόκλου, γνωστή από τη συμμετοχή της στην Γιουροβίζιον αντιπροσωπεύοντας την Κύπρο με το τραγούδι S.O.S. Τραγούδια τους όπως το Βόλτα με κλεμμένο αμάξι, το Απολύομαι, το Αγάπη του καλοκαιριού, το Γέλα μου, το Δεν είμαι τρομοκράτης, το Τι όμορφα εκεί έξω το Η αγάπη σκόνη και βέβαια το "Νάι-Νάι", το "Φύσηξε έρωτας βοριάς", το "Αίνιγμα" και το "Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω" έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες την δεκαετία 1988-1998 που ήταν η χρυσή δεκαετία των Ζιγκ-Ζαγκ.

27 Μαρτίου 2011

♪ Τα Παιδιά Απ' Τη Πάτρα-Βιογραφία

Τα παιδιά από την Πάτρα είναι ελληνικό μουσικό συγκρότημα λαϊκής μουσικής.

Παρά τον τίτλο του. τα μέλη του συγκροτήματος ήταν από άλλα μέρη της Ελλάδας. Στην Πάτρα ήταν φοιτητές και έχοντας γνώση κάποιων μουσικών οργάνων αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα μουσικό σχήμα δίνοντας αυτό το όνομα. Μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Λάμπρος Καρέλας τραγούδι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος μουζούκι, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Β. Δεληκούρας, και ο Παναγιώτης Μανωλάκος (μπουζούκι). Στο αρχικό σχήμα που έπαιξε στο Χάραμα συμμετείχε καιη Ρούλα Μπεκάκου, η οποία αποχώρησε στη συνέχεια.
Ξεκίνησαν το 1981 από το νυχτερινό κέντρο Χάραμα που βρισκόταν στην Οβρυά, το οποίο υπάρχει και σήμερα σε άλλη περιοχή. Η επιτυχία τους ήταν μεγάλη και το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα. Το τραγούδι Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Έδωσαν πολλές συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το 1995 το συγκρότημα διαλύθηκε αλλά επανενώθηκε και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

26 Μαρτίου 2011

♪ Και ο Θεός έπλασε την Amber Heard-ΔΕΙΤΕ: Η ηθοποιός τα καταφέρνει και ως μοντέλο

Τη γνωρίσαμε ως ηθοποιό, αλλά η Amber Heard τα καταφέρνει εξίσου καλά και ως μοντέλο, αφού ο αναλογίες της είναι κατάλληλες. Η πανέμορφη Amber είναι το νέο πρόσωπο της γνωστής εταιρίας ρούχων και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε στη νέα της φωτογράφιση για την εταιρία.

Στα 17 παράτησε το σχολείο και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη που εργάστηκε ως μοντέλο. Στη συνέχεια αποφάσισε να μετακομίσει στο Λος Αντζελες για να γίνει ηθοποιός, ενώ έχει δουλέψει σε μπαρ για να βγάλει λεφτά. Είναι ζευγάρι αυτή την περίοδο με το φωτογράφο Tasya van Ree, δηλώνει ότι ερωτεύεται και γυναίκες, ενώ κυκλοφορεί με όπλο!

24 Μαρτίου 2011

♪ Κερμανίδης Πολυς-βιογραφια-Ο γολγοθας του σουπερ σταρ τη δεκαετιας του''70

Ο Πόλυς Κερμανίδης, γεννημένος στην Ξάνθη, πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία στα μισά περίπου της δεκαετίας του’60. Το 1976 διασκευάζει «διακριτικά» το τραγούδι του Μητσάκη και κάνει απρόσμενα το μεγάλο «μπαμ». Το τραγούδι του Μητσάκη, «περίεργο», «ιδιόρρυθμο» και «ιδιότροπο» σε μελωδική γραφή και στιχουργική δομή, δένει απόλυτα με τη φωνή του Κερμανίδη που χαρακτηρίζεται από πολυκύμαντες αναπνοές, άμεση, λαϊκή έκταση και δύναμη, οικεία κλασική αλλά και κατά κάποιο τρόπο αναρχική – σύγχρονη ερμηνεία.
«Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια» είναι και ο τίτλος του δεύτερου μόλις προσωπικού του δίσκου που κυκλοφορεί από την Panivar, η οποία την περίοδο εκείνη είχε συγκεντρώσει πολλούς σπουδαίους λαϊκούς ερμηνευτές (Βαγγέλη Περπινιάδη, Σπύρο Ζαγοραίο, Πρόδρομο Τσαουσάκη, Γιώργο Λαύκα, Μπάμπη Μπακάλη, κ.α.) που δεν «ταιριάζουν» πια στις παραδοσιακές μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες, καθώς και αξιόλογους νεότερους (Έλενα Γιαννακάκη, Λευτέρη Πανταζή, Ανδρέα Ζακυνθινάκη, κ.α.). Ο κόσμος κουρασμένος ίσως από το «πολιτικοκοινωνικό» τραγούδι, που σε μερικές περιπτώσεις βαρύγδουπα και καταχρηστικά γίνεται αυτοσκοπός για εκμετάλλευση του μεταπολιτευτικού κλίματος, αγκαλιάζει τα τραγούδια του δίσκου και ο Κερμανίδης γίνεται σταρ πρώτου μεγέθους.
Το LP περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα «Προδομένα φιλιά» (Π. Κερμανίδη), «Σε κάποιο σπίτι κτισμένο με δάκρυ» (Μπ. Μαρκάκη) και το υπέροχο «Φτωχή καρδιά μου, κάνε υπομονή» (Χρ. Κοτσώνη). Το τραγούδι βασίζεται στον ίδιο «αραβοαιγυπτιακό» σκοπό στον οποίο στήριξε ο Μανώλης Αγγελόπουλος τη μουσική διασκευή του, σε στίχους Μάρως Μπιζάνη, στο θρυλικό «Τα μαύρα μάτια σου». Η διασκευή του Κοτσώνη (συνθέτης, μπουζουξής και για χρόνια συνεργάτης του Κερμανίδη) είναι πιο γρήγορη κι «ευέλικτη» από αυτή του Αγγελόπουλου, στην οποία κυριαρχεί ο επιβλητικός ήχος του αρμόνιου.
Ο Κερμανίδης την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Δίνω και τα ρέστα μου», απ’ όπου ξεχώρισε το πολύ όμορφο τραγούδι «Ήρθες αυτό το καλοκαίρι» του Κοτσώνη. Θα ακολουθήσουν οι μεγάλοι δίσκοι «Ανθρώπινες αδυναμίες» (1979) με το «Στηρίξου επάνω μου», πάντα του Κοτσώνη, και «Μακάρι να’μουνα τρελός» (1981). Αφήνει την Panivar και κάνει δύο LP στη CBS, ένα στη Music Box και επιστρέφει πάλι στην Panivar.
«Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια» αποτελούν σήμα κατατεθέν του Κερμανίδη και εκφράζουν απόλυτα, ως τίτλος, την πορεία του κλασικού λαϊκού τραγουδιού στη δεκαετία του’70. Το τραγούδι του Μητσάκη, που, όπως είναι γνωστό, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα «θαλασσινά» θέματα, κυριάρχησε στους πειρατικούς σταθμούς που πουλούσαν οικόπεδα με δόσεις, μονοπώλησε τις προτιμήσεις στα τζουκ-μποξ, έγινε σλόγκαν και άντεξε στο χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγοι γνωρίζουν την εκτέλεση του Παπαδάκη και θεωρούν ως πρώτη και αυθεντική αυτή του Κερμανίδη.

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΕΡΜΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΣΠΡΕΣΣΟ


Ο Πόλυς Κερμανίδης, απόλυτος σταρ της δεκαετίας του '70, πριν 13 χρόνια είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Όπως τονίζει η εφημερίδα ''Espresso'', οι επιτυχίες του άντεξαν στο χρόνο, εκείνος όμως εκμηδενίστηκε.

Στις 22 Μαΐου 1997,όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, ενώ επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του μια τριαξονική νταλίκα και μέχρι σήμερα βασανίζεται. Καταστράφηκαν τα οπτικά του νεύρα και η απώλεια συνείδησης που παθαίνει δεν του επιτρέπει να εργαστεί. Η μεγάλη στεναχώρια του προκάλεσε καρκίνο στους πνεύμονες, παρόλο που δεν κάπνιζε ούτε έπινε ποτέ και η γυναίκα του, τον εγκατέλειψε μετά από 40 χρόνια γάμου.

Ο ίδιος λέεει: ''Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πάθω. Στην αρχή είχα και κρίσεις επιληψίας. Πήγα στην Αμερική και χάλασα 270 εκατομμύρια. Ό,τι είχα μαζέψει τα χάλασα. Όταν βγαίνω χρησιμοποιώ το αναπηρικό καροτσάκι μην τυχόν και με πιάσει κάποιος ίλιγγος''.

Σήμερα ζει με το επίδομα της Πρόνοιας για τυφλούς, που στην αρχή ήταν 250 ευρώ και τώρα ανέρχεται στα 650, 600 από τα οποία δίνει στην Ρουμάνα που τον φροντίζει, και κάποια συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα που εισπράττει.

Γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Μ. Αγγελόπουλο και την Αλεξάνδρα, όταν στα 13 του πήγε να τους ακούσει στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζονταν. Ανέβηκε να τραγουδήσει και τότε το αφεντικό του είπε να έρχεται κάθε βράδυ εκεί να τραγουδάει. Συνεργάστηκε στα πρώτα του βήματα με τον Καζατζίδη, ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Κολοκοτρώνη ήταν κουμπάρος στον γάμο του, την Μαρινέλλα, τον Γιώργο Μητσάκη και τον Γιώργο Νταλάρα.

Όπως δήλωσε: ''Εκτός από τον Πανταζή και τον Νομικό κανένας άλλος δεν έρχεται να με δει! Αποφάσισα να κοιτάξω τον εαυτό μου για να επιβιώσω. Αυτά που έχω πάθει, δεν θέλω να συμβούν ούτε στον εχθρό μου.''

23 Μαρτίου 2011

♪ Θέλξη-Βιογραφία

Η Θέλξη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρό κοριτσάκι ήθελε να γίνει τραγουδίστρια, κατάφερνε πάντα γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την ομορφιά της το ταλέντο και το νάζι της. Χαρακτηριστικά που την διέπουν και σήμερα.
Είναι δίδυμος στο ζώδιο και έχει γενέθλια στις 20 Ιουνίου. Ονομαστική εορτή λογω της σπανιότητας του ονόματος της δεν έχει αλλά για την Θέλξη κάθε μέρα είναι γιορτή.
Παράλληλα με τις μουσικές της αναζητήσεις ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σε επίπεδο πρωταθλητισμού στο τριπλούν. Τα πρώτα βήματα της στο τραγούδι τα έκανε στην Θεσσαλονίκη δίπλα στο Ν. Βέρτη. Πολύ γρήγορα όμως ήρθε στην Αθήνα. Συνεργάσθηκε με τα μεγαλύτερα όνομα, όπως Γ. Μαζωνάκη, Ε. Κοκκίνου, Π. Ζήνα , Ε.Παπαρίζου, Ν. Μακρόπουλο, Ε.Μερκούρη ,Νίνο και άλλους. Τα τελευταία δυο χρόνια ηγείται του σχήματος μαζί με τον Πάνο Καλλίδη στο Caramela.Φέτος το καλοκαίρι η Θέλξη εμφανίζεται στην Θεσσαλονίκη στο Μαμούνια Live.
Στην δισκογραφία έκλεψε τις εντυπώσεις με το ‘Έχεις τα μάτια που λατρεύω’ που αμέσως μετά την κυκλοφορία του έγινε το hit της χρονιάς.
Η θέλξη παρά το νεαρό της ηλικίας της διαθέτει εκτός από εντυπωσιακή παρουσία και έντονο ταμπεραμέντο μια πολλή καλή φωνή με έντονα λαϊκά στοιχεία που τα παρουσίασε στην ολοκληρωμένη της δουλειά που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2007 με την ‘Μάγισσα’ και το ‘Είσαι Αχάριστος’.
Στις ελεύθερες ώρες της αρέσει να χαλαρώνει με εκδρομές όταν της δίνεται η ευκαιρία και δηλώνει λάτρης του θεάτρου και του κινηματογράφου.

♪ Ηλιάδη Αγγελική-Βιογραφία




Η Αγγελική γεννήθηκε στην Αθήνα(στις 16 Σεπτεμβριου1977) ενώ από πολύ μικρή έμαθε να αγαπά το λαϊκό τραγούδι μια και είχε "δασκάλα" τη γιαγιά της που δεν είναι άλλη από τη μεγάλη κυρία του λαϊκού μας τραγουδιού, την κυρία Καίτη Γκρέυ.Η πρώτη φορά που τραγούδησε μπροστά σε κοινό ήταν το 1995 σε πολύ μικρή ηλικία, στο Posidonio, όπου εμφανιζόταν μαζί με τον Αγγελο και τον Στέλιο Διονυσίου. Από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Νότης Σφακιανάκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Βανδή, Νατάσα Θεοδωρίδου κ.α.Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Αγγελικής Ηλιάδη κυκλοφόρησε με το τίτλο "Τη μοναξιά φοβάμαι" και περιλαμβάνει δώδεκα λαϊκά τραγούδια σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους Πάνου Φαλάρα, Κοσμά και Εβίτας Μπουρμά.

Το καλοκαίρι του 2003 εμφανίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις Μούσες στη Θεσσαλονίκη όπου και κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού.
Το χειμώνα του 2005 η Αγγελική Ηλιάδη κυκλοφορεί ακόμα ένα album, με τίτλο 'Τώρα Τι Θες;' σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη, Γιώργου Καφετζόπουλου, Harry K και Σταμάτη Γονίδη. Τους στίχους του δίσκου αυτού επιμελούνται οι Ηλίας Φιλίππου, Σταμάτης Γονίδης, Δημήτρης Τσιάφας, Βίκυ Γεροθόδωρου και Πάνος Φαλάρας. Από τα 13 τραγούδια του album, ξεχωρίζουν το ομώνυμο κομμάτι καθώς και το πρώτο single, ένα τσιφτετέλι με τίτλο 'Αγγελέ Μου Και Αλήτη'.
To 2006, η Αγγελική Ηλιάδη κυκλοφορεί το νέο της cd με τον τίτλο "Απόφαση Καρδιάς" με την υπογραφή αξιόλογων δημιουργών.
Το 2007 σε νέα εταιρία τη Heaven, η Αγγελική Ηλιάδη κυκλοφορεί το νέο της album "Ποτέ δεν έφυγες".

22 Μαρτίου 2011

♪ Κουρκούλης Νίκος-Βιογραφία

Ο Νίκος Κουρκούλης γεννήθηκε 27-08-1972 και μεγάλωσε στη Καβάλα.
Από ηλικία 13 ετών αρχίζει να τραγουδάει επαγγελματικά σε πανηγύρια και γάμους. Σε ηλικία 16 ετών αρχίζει να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. Προερχόμενος από μουσική οικογένεια, όπου η γιαγιά του έπαιζε μπουζούκι και ο μπαμπάς του κιθάρα, η αγάπη του για την μουσική και το τραγούδι ήταν δεδομένη. Αυτοδίδακτος στη μουσική, παίζει μπουζούκι, κιθάρα και μπάσο. Σε ηλικία 18 χρονών πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη όπου αρχίζει να εμφανίζεται δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού. Σύντομα έρχεται η αναγνώριση και κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου αρχίζει τις εμφανίσεις του στις μεγάλες πίστες. Το εύρος της φωνής του αλλά και ο τρόπος ερμηνείας του είναι το διαβατήριο του για να κερδίσει τις εντυπώσεις όσων τον ακούνε.
Η αναγνώριση δεν αργεί και σύντομα κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο "Κίνδυνος" σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου, από την BMG.
Ο Νίκος Κουρκούλης συνεχίζει την ανοδική πορεία που έχει χαράξει και όλοι μιλούν για ένα λαμπρό αστέρι στο Ελληνικό τραγούδι. Με τις ερμηνευτικές του δυνατότητες, κινείται άνετα και επιδέξια στους λαϊκούς δρόμους του ζεϊμπέκικου και του χασάπικου, μέχρι την μπαλάντα.
Ο δεύτερος δίσκος του "Παίζεις με τη φλόγα" δεν αργεί να γίνει πλατινένιος.
Αρχές του 2000 κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Μια νύχτα στον παράδεισο". Την μουσική και τους στίχους υπογράφουν και αυτή τη φορά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, αντίστοιχα. Το άλμπουμ γνωρίζει μεγάλη επιτυχία - έχει γίνει ήδη χρυσό - και είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ραδιοφωνικών παραγωγών.

18 Μαρτίου 2011

♪ Πανταζής Λευτέρης-Βιογραφία

Το πραγματικό όνομα του είναι Λευτέρης Παγκοζίδης. Γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν (πρώην Σοβιετική Ένωση) από γονείς της Ελληνικής ποντιακής κοινότητας της ΕΣΣΔ. Λίγα χρόνια μετά ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας όπου, καθώς τα χρόνια ήταν δύσκολα, δούλευε από μικρός σαν λούστρος.Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1965-66 και άρχισε σιγά-σιγά να τραγουδάει στις πίστες, μαζί με μεγάλα ονόματα. Το 1979 πραγματοποίησε το όνειρό του και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο που περιείχε, μεταξύ άλλων, το τραγούδι "Παράνομος κι αν είναι ο δεσμός μας". Η επιτυχία ήρθε πολύ σύντομα και από τις αρχές της δεκαετίας του 80 έγινε γνωστό όνομα στο Ελληνικό πεντάγραμμο. Σ' αυτή τη δεκαετία καθιέρωσε και το παρατσούκλι ΛΕ. ΠΑ.

Κυριότερες επιτυχίες του: Ταραχή ,Τη βαρέθηκε η ψυχή μου, Καρδιοπάθειες , Εκείνη , Τα λουλούδια στην κυρία , Κορμί θανατηφόρο ,Θα στα βγάλω τα ματάκια, Ο παπαγάλος , Σε νοσταλγώ, Από δω η γυναίκα μου , Να πεθάνουν οι γυναίκες , Παράνομος δεσμός .Η δεκαετία του 90 ήταν εξίσου πετυχημένη για τον Λευτέρη Πανταζή. Το τραγούδι που ξεχώρισε σε αυτή τη δεκαετία ήταν το "Ωραιότερο πλάσμα του κόσμου".

Συνολικα έχει 27 προσωπικούς δίσκους και 13 συλλογικούς. Από αυτούς 30 έγιναν πλατινένιοι ενώ και οι 40 έχουν γίνει χρυσοί. Το σύνολο των πωλήσεων δίσκων και cd φτάνει γύρω στα 4.000.000. Πολύ συχνά δίνει συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στους ομογενείς του εξωτερικού.

17 Μαρτίου 2011

♪ Βέρρος Σάκης-Βιογραφία


Ο ΣΑΚΗΣ ΒΕΡΡΟΣ είναι ένας νέος - ηλικιακά και δισκογραφικά – καλλιτέχνης. Έχει εμφανιστεί σε γνωστά κέντρα νυχτερινής διασκέδασης της περιφέρειας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
Aπό την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ¨ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΥ¨ που περιλαμβάνει 10 υπέροχα τραγούδια ξεχωρίζει το ομότιτλο τραγούδι σε μουσική του Γαβρήλου και στίχους επίσης του Γαβρήλου και του Γιάννη Μαλλιά. Το τραγούδι αυτό κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των θαμώνων στο νυχτερινό κέντρο ¨Μούσες εν χορώ¨ στη Θεσσαλονίκη.

♪ Γαλανός Κωνσταντίνος-Βιογραφία

Πριν 6 χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται ως κιθαρίστας σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλα τον κέρδισε το τραγούδι.
Ο Κωνσταντίνος εκάνε την προηγούμενη χρονιά αισθητή την παρουσία του με την ακουστική μπαλάντα ''Όσο εγώ κανένας'' σε μουσική του Κώστα Γκίτση και στίχους του Λάζαρου Χατζημελετίου που κατέκλεισε τις ραδιοφωνικές συχνότητες και αγαπήθηκε γρήγορα.Φέτος επανέρχεται με το πρώτο προσωπικό του single απο την εταιρία HEAVEN το οποίο περιέχει 4 tracks και έχει τίτλο ''ΘΑ ΜΕ ΖΗΤΑΣ''
Έχει συνεργαστεί με τους:Νίκο Κουρκούλη, Νίκο Βέρτη, Ανδρέα Στάμο, Γιώργο Γιαννιά, Δημήτρη Χρυσοχοϊδη, Χρήστο Μενιδιάτη, Βασίλη Μπατή και Μάκη Δημάκη
Έχει συνεργαστεί με τις:Λένα Παπαδοπούλου, Μαρία Ιακώβου, Mystique, Ελεάνα Παπαϊωάννου,Μαρία Ιωαννίδου, Χριστίνα Κωλλέτσα και Νάνσυ Αλεξιάδη.

15 Μαρτίου 2011

♪ Μουσικά νέα - Νέες κυκλοφορίες: Έτοιμο το νέο album της Καίτης Γαρμπή

Τον νέο της δίσκο κυκλοφόρησε η Καίτη Γαρμπή, υπό τον τίτλο «Παζλ» και με 11 τραγούδια. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Καίτη συνεργάζεται με τον καταξιωμένο δημιουργό Νίκο Αντύπα, μετά το «Καινούργια Εγώ» που βγήκε τον Οκτώβριο του 2009. Την μουσική του «Παζλ» -που μεταξύ άλλων περιέχει αισθαντικές μπαλάντες, ποπ ακούσματα, αλλά και ζεϊμπέκικο- υπογράφει ο Νίκος Αντύπας και τους στίχους ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου, οι GML και η Βίκυ Γεροθόδωρου.

♪ Η Δέσποινα Βανδή πρωταγωνίστρια σε ταινία...;

Η Δέσποινα Βανδή πρωταγωνίστρια σε ταινία...;Ακόμα δεν τέλειωσε καλά καλά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στο VOX, και όπως διαβάζουμε στο fanclub Κύπρου VANDAIMONIO, η Δέσποινα Βανδή ετοιμάζεται να επιστρέψει...κινηματογραφικά ! Στο νέο «χτύπημα» του Απόστολου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου φαίνεται πως θα συμμετάσχει η Δέσποινα Βανδή, που αποκάλυψε ότι συζητάει με το δίδυμο! Οι φήμες λένε πως οι Ρήγας - Αποστόλου ετοιμάζουν μια ρομαντική κομεντί με στοιχεία θρίλερ και η δημοφιλής τραγουδίστρια θα αναλάβει δράση.

Η Δέσποινα βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του», στο θέατρο «Αθηνά», με πρωταγωνιστές τον Απόστολο Ρήγα και την Εβελίνα Παπούλια.

«Κάτι συζητάμε, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να πω οτιδήποτε. Αλλά επειδή είναι αυτός που είναι, το συζητάμε», είπε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια, που πριν από 12 χρόνια είχε πάρει μέρος στην επιτυχία του Mega «Δύο Ξένοι», όπου υποδύθηκε μια λαϊκή τραγουδίστρια από την επαρχία στο πλευρό του Τόλη (Απόστολος Ρήγας).

Η Ελληνίδα star αποκάλυψε πως σχεδιάζει και συζητά το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη.

13 Μαρτίου 2011

♪ «Έφυγε» ο Μανώλης Ρασούλης

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ο συνθέτης Μανώλης Ρασούλης. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα καθώς βρέθηκε νεκρός μόλις σήμερα το πρωί, από φίλους του που ανησύχησαν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλεισθεί και ο θάνατός του επήλθε μάλλον από παθολογικά αίτια. Όταν το πτώμα του εντοπίστηκε, ο άτυχος συνθέτης ήταν ήδη νεκρός εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μέρες.

Η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα.

Γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945 στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Μανώλης Ρασούλης ζούσε τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 18 χρόνων έφυγε από την Κρήτη και μετακόμισε στην Αθήνα όπου σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, ενώ δούλευε παράλληλα και στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή. Στο Λονδίνο, πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Γυρνώντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στην λεγόμενη τραγουδοποιία. Έχει γράψει άρθρα σε πολλές εφημερίδες ενώ συμμετείχε σε εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Σταθμός στη στιχουργική αλλά και την καριέρα του ως συνθέτης υπήρξαν τα έργα: «Η εκδίκηση της γυφτιάς», «Τα Δήθεν», «Τα τραγούδια της Χαρούλας», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως» , «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» κ.α

Στίχους του έχουν μελοποιήσει, μεταξύ άλλων, οι Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Σωκράτης Μάλαμας και Χρήστος Νικολόπουλος.

Στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο με τίτλο «Εδώ είναι του Ρασούλη» που κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις «Ιανός» της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος ο συνθέτης στο εισαγωγικό του κείμενο γράφει: «Επουδενί το βιβλίο τούτο δεν συμπεριφέρεται ως επικήδειος για έναν στιχουργό. Έπεται η συνέχεια ως την τελική πτώση μου. Και δεν είμαι από πέτρα ούτε αθάνατος που 'λεγε κι ο αείμνηστος φίλος μου ’κης Πάνου…

...Με αγάπη πιστεύω και σύνεση, μέσα από την πολλαπλή εμπειρία μου θέλησα κατ' αρχάς να κάνω ένα βιβλίο όχι μόνο με τους στίχους μου (αυτό θα ήταν 0x0=0) αλλά να μνημειώσω τα κύρια χαρακτηριστικά και στοιχεία του εν λόγω φαινομένου, να μνημειώσω την αιχμή του νεοελληνικού πολιτισμού στο κλείσιμο του βασικού του κύκλου που τυχαίνει -κι όχι τυχαία- να κλείνει μαζί με τον βασικό κύκλο του νεοελληνικού έθνους.

Κάποιος Έλλην ποιητής γράφει: "Πιότερο κι απ' τους ανθρώπους το τραγούδι τους αγάπησα". Εγώ να προσθέσω ότι πιότερο κι απ' το τραγούδι τους, τους ανθρώπους αγάπησα».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

12 Μαρτίου 2011

♪ Τάμτα-Βιογραφία

Η Τάμτα γεννήθηκε(10-01-1981) και μεγάλωσε στην Γεωργία, όπου ξεκίνησε και το τραγούδι στην ηλικία των 5 ετών. Για 6 χρόνια ήταν η βασική τραγουδίστρια σε παιδικά συγκροτήματα, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου για 7 χρόνια και γεωργιανό μπαλέτο για ακόμα 4.
Έχει συμμετάσχει με σημαντικές διακρίσεις σε μια σειρά παιδικών φεστιβάλ τραγουδιού στην Γεωργία, ενώ από τα 12 έως τα 14 χρόνια της είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μουσικά θέατρα.
Η Τάμτα έχει σπουδάσει Ρωσική κα Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών της Γεωργία.
Στην ηλικία των 22 μετακομίζει με την οικογένειά της μόνιμα στην Ελλάδα, οπότε και αποφασίζει να λάβει μέρος στο Super Idol, που είχε διοργανώσει το Mega. Εκεί κερδίζει τη δεύτερη θέση και τις εντυπώσεις του κοινού και αρχίζει να γίνεται γνωστή στο ελληνικό κοινό.
Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μαζί με τον Σταύρο Κωνσταντίνου το single ‘Είσαι το άλλο μου μισό’ από την Minos Emi, το οποίο έγινε γρήγορα ραδιοφωνική επιτυχία.
Η Τάμτα έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία με το τραγούδι ‘φταις’, που ανέβηκε στις πρώτες θέσεις του airplay.

Το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ της με γενικό τίτλο ταmτα, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2006 από την Minos Emi και έκλεψε αμέσως τις εντυπώσεις, ενώ η ίδια με το ιδιαίτερο στυλ της δεν άργησε να δημιουργήσει μόδα στα νέα κορίτσια!

Αν και λίγα χρόνια στην Ελλάδα, η φωνή της έχει συγκινήσει σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τα οποία έχουν συνεργαστεί μαζί της.

Τον χειμώνα 2004 – 2005 συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Αντώνη Ρέμο στο Αθηνών Αρένα, και το καλοκαίρι του 2005 εμφανίστηκε με τον Θάνο Πετρέλη, την Κατερίνα Στανίση και την Αποστολία Ζωή στον Απόλλωνα.

Το καλοκαίρι του 2006 η Τάμτα εμφανίστηκε στο πλευρό της Πέγκυς Ζήνα στο Πολιτεία Studio, στη Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη συναυλία που έδωσε ο Σάκης Ρουβάς αυτό το καλοκαίρι.

Τον χειμώνα του 2006 εμφανίστηκε στο VOX στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια το ίδιο σχήμα εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Fix Live.

Παράλληλα η Audiovisual ανέθεσε στην Τάμτα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταγλώττιση της παιδικής ταινίας του Luc Besson ‘Ο Άρθουρ και οι Μίνιμοϊ’.

Τον Ιανουάριο του 2007 ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ η επιλογή της Τάμτα για τη συμμετοχή της στον προκριματικό διαγωνισμό για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Και οι επυτιχιες συνεχιζονται μεχρι και σημερα.Τελαυταια της συνεργασια αυτη με τον Σακη Ρουβα η οποια γνωρισε μεγαλη επιτυχια σε Αθηνα και Θεσσαλονικη

.

11 Μαρτίου 2011

♪ Tips για το μακιγιάζ-Γίνετε πανέμορφη με απλές κινήσεις...

Διατηρείστε το μακιγιάζ σας αναλλοίωτοΠρόκειται να βγείτε και θέλετε να εντυπωσιάσετε, όχι μόνο με τα ρούχα σας, αλλά και με το πρόσωπό σας; Τότε δεν χρειάζεται να είστε εξπέρ στο μακιγιάζ, αφού με μικρά κόλπα μπορείτε να λάμψετε και να κλέψετε την παράσταση!

Αρχικά, αφού βάψετε τα μάτια σας με το χρώμα της προτίμησής σας, περάστε στην εσωτερική γωνιά του ματιού λίγη άσπρη σκιά. Θα κάνει το βλέμμα να φαίνεται πιο ξεκούραστο και φωτεινό. Το κραγιόν έχει άλλη απόχρωση πριν το βάλετε και άλλη πάνω στα χείλη σας; Τότε μπορείτε να αποκτήσετε το χρώμα του, εάν περάσετε πρώτα στα χείλη μια μικρή στρώση πούδρας.

Χρησιμοποιείτε μια μάσκαρα που κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται μακριές, εάν δεν προλαβαίνετε να βαφτείτε.

Αντί για το κλασικό ρουζ σε μορφή σκόνης, επιλέξτε ρουζ σε μορφή κρέμας. Απλώνεται πιο εύκολα και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο λαμπερό!Τα μάτια και το βλέμμα μας, είναι ίσως ένα από τα δυνατότερα κομμάτια της ομορφιάς μας. Πολλά μπορούν να κριθούν σ’ ένα βλέμμα και δεν είναι λίγες οι φορές που νιώσαμε αμηχανία νιώθοντας ένα βλέμμα καρφωμένο επίμονα πάνω μας.

Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που θεωρούν, ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής.

Πολλές φορές, αυτό που λένε τα μάτια, είναι συνήθως πολύ πιο δυνατό από τις λέξεις και στην προσπάθειά μας να δούμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ αυτά που ακούμε, προσπαθούμε να το μαντέψουμε μέσα στα μάτια του άλλου.

Έτσι, και όχι βέβαια τυχαία οι εταιρίες καλλυντικών, σε συνδυασμό με τους ειδικούς αισθητικούς μακιγιέρ, αφιερώνουν πολύ μεγάλο μέρος της προσοχής και του ταλέντου τους, στην περιποίηση αυτής της περιοχής του προσώπου.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες συμβουλές, για το πώς μπορούμε να μακιγιάρουμε σωστά τα μάτια μας και να κάνουμε το βλέμμα μας πολύ πιο λαμπερό.

1η Συμβουλή: Πριν να απλώσετε τη σκιά στο βλέφαρό σας, πάντα θα πρέπει να απλώνεται μια βάση (foundation) ή ένα ελαφρύ concealer και μετά να βάζετε λίγη πούδρα, για να κρύψετε τυχόν ατέλειες και αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους.

2η Συμβουλή: Απλώστε κάποια βάση κάτω από τις βλεφαρίδες σας στα κάτω βλέφαρα. Έτσι θα διατηρήσετε περισσότερο τη σκιά που θα βάλετε και θα είναι πολύ πιο εύκολο να την απομακρύνετε.

3η Συμβουλή: Οι συσκευασίες με τις σκιές, συνήθως έχουν δύο, τρεις ή τέσσερις αποχρώσεις και τις περισσότερες φορές δεν ξέρετε από πού ν’ αρχίσετε και που να τελειώσετε. Είναι απλό, προσέξτε: Η φωτεινότερη είναι η βασική σκιά και την απλώνετε σ’ όλο το βλέφαρο, η μεσαία απόχρωση απλώνεται στο μισό εσωτερικό μέρος του βλεφάρου και η πιο σκούρα απόχρωση απλώνεται στο εξωτερικό μισό και το περίγραμμα του ματιού.

4η Συμβουλή: Μην επεκτείνετε ποτέ το άπλωμα της σκιάς των ματιών σας πέρα από τις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών σας. Κάτι τέτοιο, θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται βαριά και υπερβολικά, εκτός αν θέλετε να μοιάζετε στην Winehouse που δεν είναι και παράδειγμα προς μίμηση.

5η Συμβουλή: Το μεγαλύτερο μυστικό στις σκιές των ματιών είναι να καταφέρετε να κάνετε το σωστό συνδυασμό, έτσι ώστε να βγάλετε στο τέλος ένα όμορφο, απαλό και αρμονικό αποτέλεσμα.

6η Συμβουλή: Όταν απλώνετε στα βλέφαρά σας την σκιά, φροντίστε το βουρτσάκι που χρησιμοποιείτε να μην είναι «βουτηγμένο» στη σκιά. Ξεκινήστε με λίγο προϊόν και σιγά – σιγά ολοκληρώστε με τα χρώματα που απαιτούνται. Είναι πιο εύκολο να προσθέσετε, παρά να αφαιρέσετε σκιά από τα μάτια σας.

7η Συμβουλή: Σε περίπτωση που έχετε απλώσει πολύ έντονο χρώμα, αφαιρέστε το προσεκτικά με ένα μπαμπακάκι που θα έχετε βάλει λίγο remover ή απλώστε από πάνω μια πιο ελαφριά απόχρωση για να μειώσετε την ένταση.

8η Συμβουλή: Οι σκιές των ματιών μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν, είτε σε υγρή είτε σε ξηρή μορφή, όπως και το eyeliner. Θα πρέπει όμως να φροντίζετε να χρησιμοποιείτε ένα λεπτό ή επίπεδο βουρτσάκι, για να μην λερώνετε με την σκιά τις βλεφαρίδες σας.

9η Συμβουλή: Εάν κάνετε το περίγραμμα των ματιών σας με ένα σκούρο μολύβι, θα τα κάνετε να φαίνονται μικρότερα, γι’ αυτό προσέξτε εάν έχετε μικρά μάτια.

10η Συμβουλή: Εάν έχετε τα μπλε μάτια, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλε ή ένα purple eyeliner. Θα προβάλετε έτσι περισσότερο το χρώμα τους και το ίδιο ισχύει εάν τα μάτια σας είναι πρασινωπά. Μην φοβάστε τα χρώματα!

♪ Αργυρός Κωνσταντίνος-Βιογραφία

O Κωνσταντίνος Αργυρός γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1986 στην Αθήνα.

Στην ηλικία των πέντε ετών αρχίζει τα πρώτα του μουσικά βήματα! Ξεκινά τα μαθήματα πιάνου, τα οποία συνεχίζει ακόμη και σήμερα, μαθαίνει κιθάρα και άλλα μουσικά όργανα. Κατά την διάρκεια της εφηβείας, μαζί με τα "φιλαράκια" του δημιουργούν ένα συγκρότημα «Blues Brothers», στα οποίο ο Κωνσταντίνος τραγουδά και παίζει πιάνο.

Τελειώνοντας το λύκειο δίνει πανελλήνιες εξετάσεις και εισάγεται στην Νοσηλευτική. Την ίδια περίοδο συμμετέχει στο Fame Story 3, όπου αποσπά τις καλύτερες κριτικές για την μελωδική φωνή του και την ευγενική παρουσία του.Ύστερα από την συμμετοχή του ξεκινούν και τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στο τραγούδι. Εμφανίζεται στο “FIX” της Θεσσαλονίκης μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του ενώ μετά ακολουθούν συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον χειμώνα του 2005 κάνει το πρώτο του βήμα στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας στο “ΒΟΤΑΝΙΚΟ” στο πλευρό της Άννας Βίσση ενώ τον χειμώνα του 2006-2007 εμφανιζόταν στο “ΦΩΣ” μαζί με τον Νίκο Κουρκούλη και την Κέλλυ Κελεκίδου.

Αμέσως μετά ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη στο “ODEON” , στο πλευρό του Νίκου Κουρκούλη, Νατάσας Θεοδωρίδου και Σαρμπέλ. Ακολουθούν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο στο πλευρό του Νίκου Κουρκούλη. Τον χειμώνα ΤΟΥ 2007 εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη στο “Ρόδον”, με το Γιώργο Γιαννιά.

Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφορεί απ’ την Sony Bmg η πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Όλα θα αλλάξουν» ένα maxi single με 4 τραγούδια που υπογράφει μουσική ο Χριστόφορος Γερμενής ενώ στίχους η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Πάνος Φαλάρας και ο Γιάννης Μπαγουλής σε παραγωγή Νίκου Νικολαίδη, μέσα απ’ το οποίο ξεχωρίζει το «Σε ξέρω καλά» και η μπαλάντα «Όλα θα αλλάξουν». Ακολουθεί η συνεργασία στο “Frangelico” με το Γιώργο Γιαννιά και τον Χρήστο Μενιδιάτη έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου 2008. Απ τον

Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τέλη Ιανουαρίου 2009 ο Κωνσταντίνος εμφανίζονταν στα «Astra Live» της Θεσσαλονίκης με τον Γιώργο Γιαννιά , ενώ από τις αρχές Φεβρουαρίου 2009 εμφανίστηκε στον ίδιο χώρο με την Άντζυ Σαμίου και τον Κωνσταντίνο Σερέτη έως και τα τέλη Μαρτίου.
Απ’ τις 23 Απριλίου 2009 μέχρι και τον Μάιο του 2010 εμφανίσθηκε ι με τον Νίκο Βέρτη στο «Κέντρο Αθηνών» ενώ αρχές Μαίου 2010 κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Ερωτευμένος και τρελός» απ’ την Universal Music, σε μουσική Παναγιώτη Μπρακούλια και στίχους Δημήτρη Τσάφα.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Κωνσταντίνος Αργυρός κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στο ROMEO με τον Πάνο Καλλίδη και την Χριστίνα Κολέτσα όπου εμφανίστηκε για όλη την καλοκαιρινή σεζόν. Αρχές Οκτωβρίου 2010 κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι στα ψηφιακά καταστήματα με τίτλο "Είσαι οτι να ΄ναι" σε μουσική Παναγιώτη Μπρακούλια και στίχους Νίκου Βαξαβανέλη.

10 Μαρτίου 2011

♪ Μαρινέλλα-Βιογραφία

Η Μαρινέλλα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 20 Μαΐου του 1938.Το πραγματικό της όνομα είναι Κυριακή Παπαδοπούλου. Οι γονείς της ήταν Έλληνες πρόσφυγες της Κων/πολης, που έφεραν μαζί τους την παράδοση και το ήθος μιας άλλης Ελλάδας. Είναι το τέταρτο και τελευταίο παιδί μιας μεγάλης οικογένειας που παρόλη την φτώχεια της, ήταν πλούσια σε αγάπη αλλά και σε καλλιτεχνική φλέβα!Ολόκληρη η οικογένεια της μαζεύονταν γύρω από το γραμμόφωνο και τραγουδούσε, ενώ ο πατέρας της προσπαθούσε να μάθει στα παιδιά τα βήματα του βαλς και του ταγκό…. Η Μαρινέλλα πρωτοστατούσε στο χορό αλλά και στο τραγούδι! Από 4-5 χρονών τραγουδούσε στο ραδιόφωνο στην εκπομπή «παιδική ώρα» ενώ αργότερα έκανε διαφημίσεις για τα καταστήματα «Μέλκα» στην Θεσσαλονίκη, βγάζοντας το πρώτο της χαρτζιλίκι. Πήρε μέρος σε πολλές παραστάσεις του παιδικού θεάτρου. Όταν έγινε 15 χρονών τα παράτησε για να τελειώσει το σχολείο.
Όμως στα δεκαεφτά της φουντώνει το πάθος της για το θέατρο και γίνεται μέλος του θιάσου της Μ.Λωράνς, ενός «μπουλουκιού»( έτσι λέγονταν τότε οι θίασοι που «όργωναν» την Ελλάδα από άκρη σε άκρη)και παίζει ρόλους επιθεωρησιακούς. Πολλές φορές χορεύει κιόλας. Εκεί γνωρίζει μια σπουδαία χορεύτρια, την Ντέπυ Φιλοσόφου και μαγεύεται από τα χέρια της και τις καταπληκτικές της κινήσεις… Πολλές φορές κάθεται στην κουΐντα του θεάτρου και την παρακολουθεί να χορεύει και να κινείται. Αργότερα όταν η Μαρινέλλα έγινε μεγάλη τραγουδίστρια και μάγεψε με τις καταπληκτικές κινήσεις των χεριών της-στο πείσμα αυτών που ισχυρίζονταν πως πήγε στο εξωτερικό για να τις μάθει, εκείνη απάντησε πως αυτά είναι η «προίκα» της από τα «μπουλούκια» και τα μαγικά χέρια της Ν.Φιλοσόφου.
Στον θίασο που η Μαρινέλλα ήταν μέλος υπήρχαν ηθοποιοί που αργότερα έλαμψαν στο σανίδι και στον κινηματογράφο όπως ο Κ.Βουτσάς, η Μ.Καραγιάννη και άλλοι.
Μια μέρα που η τραγουδίστρια του θιάσου αρρώστησε και ζητήθηκε αντικαταστάτριά της, η Μαρινέλλα προθυμοποιήθηκε να πάρει την θέση της. Εκείνη η στιγμή που η Μαρινέλλα τραγούδησε, ήταν η στιγμή που το ελληνικό τραγούδι κέρδιζε την μεγαλύτερη σε αξία εκπρόσωπό του.
Η Μαρινέλλα έγινε η βασική τραγουδίστρια του θιάσου. Αργότερα μπήκε στο στρατιωτικό θέατρο γιατί της έδιναν καλύτερη αμοιβή. Παράλληλα ξεκινά την καριέρα της ως τραγουδίστρια στο κέντρο «Πανόραμα» της Θεσσαλονίκης τραγουδώντας το «Ο άνθρωπός μου» της Σ.Βέμπο αλλά και άλλα ελαφρά κυρίως τραγούδια της Κ.Μπελίντα και της Σ.Βέμπο, που ήταν οι αγαπημένες της τραγουδίστριες. Eκει ο Τ.Χάρμας θα την «βαφτίσει» καλλιτεχνικά με το όνομα «Μαρινέλλα» εμπνευσμένος από ένα ομώνυμο τραγούδι.
Τον Αύγουστο του 1956 στο κέντρο «Πανόραμα» της Θεσσαλονίκης ,η Μαρινέλλα γνωρίζει τον Σ.Καζαντζίδη .
Η Μαρινέλλα τραγουδούσε το τραγούδι «πικρό ψωμί» που έλεγε ο Στέλιος. Όταν η Μαρινέλλα τελείωσε το τραγούδι πλησίασε τον Καζαντζίδη και του εξέφρασε τον θαυμασμό της. Εκείνος – μαγεμένος από την ολοκάθαρη φωνή της αλλά και τις χορευτικές της ικανότητες- της επισήμανε πως τραγουδά το λαϊκό με έναν δικό της τρόπο, όχι πολύ βαρύ. Η γνωριμία τους συνεχίστηκε μέσα σε μια βάρκα. Και οι δύο αγαπούσαν πολύ την θάλασσα και το ψάρεμα. Εκεί γεννήθηκε και ο μεγάλος ερωτάς τους. Ο Καζαντζίδης ζητά στην Μαρινέλλα να γίνει το σεγκόντο του. Μαζί θα καταφέρουν να γίνουν το καλύτερο ντουέτο της Ελλάδος, αξεπέραστο ως τις ημέρες μας. Από το κέντρο «Λουξεμβούργο» της Θεσσαλονίκης όπου έκαναν τις πρώτες τους επιτυχημένες εμφανίσεις, κατεβαίνουν στην Αθήνα και από εκεί αρχίζει η ανοδική τους πορεία. Τραγουδούν τους καλύτερους συνθέτες της εποχής: Τσιτσάνη, Χιώτη, Παπαιωάννου, Μητσάκη, Ζαμπέτα, Καλδάρα, Δερβενιώτη, Μπακάλη κ.α
H Ε.Παπαγιαννοπούλου τους δίνει το «Δυο πόρτες έχει η ζωή». Ο Καζαντζίδης γράφει και ο ίδιος τραγούδια ενώ επιχειρεί αλλαγές στην λαϊκή του ορχήστρα προσθέτοντας και άλλα όργανα-3 μπουζούκια,2 βιολιά, πιάνο, ακορντεόν, μπάσσο, κρουστά και 2 κιθάρες-και μαζί με την Μαρινέλλα δημιουργούν «σχολή» στο λαϊκό τραγούδι.
Το 1961 στο «Κεντρικόν» είναι η μεγάλη στιγμή που ο Μ.Θεοδωράκης και ο Μ.Χατζιδάκις συνεργάζονται με τον Στέλιο και την Μαρινέλλα. Τέσσερα τραγούδια του Μάνου( Αθήνα, Κουρασμένο παλικάρι, ο κυρ-Αντώνης, το πέλαγο είναι βαθύ) και έξι του Μίκη, από τον κύκλο τραγουδιών «Πολιτεία»( Βράχο-βράχο τον καημό μου, Σαββατόβραδο, Έχω μια αγάπη, Το παράπονο, Ο μετανάστης, Καημός) ερμηνεύονται μοναδικά. Ο Χατζιδάκις ακούγοντας την Μαρινέλλα αυθόρμητα να κάνει την φούγκα στο «Κουρασμένο παλικάρι» την παρομοίασε με την Μ.Νίνου στην βελτιωμένη εκδοχή της!
Με τον Μίκη θα ξανασυνεργαστούν στο θέατρο «Πάρκ» στο έργο των Θεοδωράκη- Μπόστ «Όμορφη πόλη» ενώ έμειναν και στο ίδιο σπίτι για 6 μήνες περίπου.
Ο Τσιτσάνης δίνει την «Συννεφιασμένη Κυριακή» στο τρίο Καζαντζιδης-Μαρινέλλα-Λύδια και τους επικροτεί για την ωραιότερη ερμηνεία του τραγουδιού του.
Ο Ξαρχάκος και ο Μαρκόπουλος τους δίνουν μεγάλα τραγούδια (“Άπονη ζωή” και «Φτωχολογιά» σε στίχους Λ.Παπαδόπουλου, «Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός» σε στίχους Δ.Χριστοδούλου)
Το 1964 ο Χ.Λεοντής τους δίνει να ερμηνεύσουν έναν από τους ωραιότερους κύκλους τραγουδιών, την «Καταχνιά». Η Μαρινέλλα ερμηνεύει μοναδικά τα τραγούδια «Γιατί να γίνω μάνα» και «Ο Νεοζηλανδός» σε στίχους του Βίρβου.
Στα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζονταν υπήρχε το αδιαχώρητο. Τραγούδησαν μαζί με μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού όπως η Π.Πάνου, Γ.Λύδια, Γ.Μπιθικώτση, Σ.Μπέλλου, Α.Χρυσάφη και πολλούς άλλους.
Είναι αμέτρητα τα τραγούδια που ερμήνευσαν μέχρι το 1965. Τραγούδησαν όλα τα είδη τραγουδιού: έντεχνο, λαϊκό ,δημοτικό, ρεμπέτικο. Μαζί γύρισαν όλο τον κόσμο τραγουδώντας για τα προβλήματα της φτώχειας, της ξενιτιάς και της αδικίας που αντιμετώπιζε ο ελληνικός λαός . Τραγούδησαν από την ιστορική «Τριάνα του Χειλά» και του «Κουλουριώτη» μέχρι το «Κάρνεγκι Χόλ» της Ν.Υόρκης και την Όπερα της Φρανκφούρτης. Έζησαν στιγμές λατρείας που πολλοί λίγοι καλλιτέχνες έχουν ζήσει ανά τον κόσμο. Συμμετείχαν σε πολλές ελληνικές ταινίες και σε θεατρικά έργα της εποχής.
Στις 7 Μαΐου του 1964 παντρεύονται και χωρίζουν τον Σεπτέμβρη του 1965. Ο Καζαντζίδης αποφασίζει να σταματήσει τις νυχτερινές εμφανίσεις του στα μαγαζιά για πάντα. Αιτία ήταν –όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος- οι απειλές που δέχονταν από τους ανθρώπους της νύχτας και ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του ένα βράδυ ,όταν ένα μπουκάλι πέρασε ξυστά από το κεφάλι του….Είναι αλήθεια πως με την Μαρινέλλα είχαν βρεθεί πολλές φορές σε καταστάσεις που κινδύνευσε η ζωή τους!….
Η Μαρινέλλα στα τέλη του 1965, χωρισμένη πλέον με τον Καζαντζίδη προσπαθεί να στήσει μια προσωπική καριέρα. Όμως τα πράγματα είναι δύσκολα γι’αυτή αφού οι πρώτες ηχογραφήσεις της στην ΜΙΝΟΣ –με συμμετοχή της στο έργο «Ανάστασις ονείρων» των Χ.Λεοντή-Λ.Παπαδόπουλου- δεν είχαν την ανάλογη αποδοχή. Ηχογραφεί τραγούδια του Γ.Μαρκόπουλου, του Μ.Πλέσσα αλλά κυρίως έχει την υποστήριξη του Γ.Κατσαρού και του Πυθαγόρα, όχι μόνο μουσικά αλλά και ηθικά.
Μεγάλη στιγμή είναι η συμμετοχή της στον Α΄ Μουσικό Αύγουστο το 1966 στον Λυκαβηττό όπου υπό την διεύθυνση του Μ.Θεοδωράκη ερμηνεύει το έργο «Λιποτάκτες» ενώ ηχογραφεί την «Φαίδρα» και την «Όμορφη πόλη» σε στίχους Γ.Θεοδωράκη σε δισκάκι 45 στροφών.
Το 1967 η Μαρινέλλα ηχογραφεί το τραγούδι του Γ.Ζαμπέτα «Σταλιά-σταλιά». Του το είχε ζητήσει η ίδια να το πει, αφού είχε προηγηθεί η άρνηση της Α.Βουγιουκλάκη να το τραγουδήσει για τις ανάγκες μιας ταινίας. Είναι και η εποχή που φεύγει από την Μίnοs και υπογράφει συμβόλαιο με την Polygram. Το τραγούδι γίνεται η πρώτη μεγάλη προσωπική επιτυχία της. Ακολουθεί η πρόταση του Γ.Δαλιαννίδη στον Μ.Πλέσσα να γράψει ένα «διαφορετικό» τραγούδι για το μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» που θα το ερμηνεύσει η Μαρινέλλα.
Το θρυλικό πλέον «Άνοιξε πέτρα» άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην Μαρινέλλα για το ξεκίνημα μιας μοναδικά λαμπρής προσωπικής καριέρας. Kυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο 33ων στροφών ( είναι από τους πρώτους τραγουδιστές που κυκλοφόρησαν προσωπικούς δίσκους 33ων στροφών).
Το 1968 συναντά δισκογραφικά τον Σ.Καζαντζίδη για τελευταία φορά, ηχογραφώντας έναν κοινό δίσκο 33ων στροφών.
Παράλληλα η Μαρινέλλα καθιερώνει ένα καινούριο είδος τραγουδιού, το ελαφρολαικό, ενώ φέρνει κυριολεκτικά επανάσταση στην νυχτερινή διασκέδαση. Τοποθετεί θεατρικούς προβολείς στον χώρο που εμφανίζεται και μεταμορφώνεται από την «μοιρολογίστρα» του σινεμά και την τραγουδίστρια της «καρέκλας», σε μια φινετσάτη και λαμπερή στάρ της πίστας, με ακριβό ντύσιμο και κοντοκουρεμένο μαλλί, παρουσιάζοντας ένα είδος show πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.
Το θέατρο που υπήρχε μέσα της το έβγαλε στο τραγούδι και στην πίστα. Η κίνηση του κορμιού και των χεριών της ολοένα γινόταν μια τεράστια φλόγα που αγκάλιαζε όλη την σκηνή. Όλη η Ελλάδα μιλά πλέον για το φαινόμενο «Μαρινέλλα» και οι ουρές έξω από το μαγαζί που τραγουδάει είναι ατελείωτες. Πολλές προσωπικότητες ξενυχτάνε με την φωνή της και δηλώνουν φανατικοί θαυμαστές της όπως ο Α.Μινωτής, η Ει.Παπά, ο Μ.Κακογιάννης, η Τζ.Καρέζη, ο Μ.Κατράκης η Α.Βουγιουκλάκη,η Ζωή Λάσκαρη και τόσοι άλλοι. Συγκινητική στιγμή η επίσκεψη της Σ.Βέμπο στο καμαρίνι της Μαρινέλλας…. Η Βέμπο μόλις άκουσε την Μαρινέλλα να τραγουδά την«Ερήνη» που είχε ερμηνεύσει παλαιότερα εκείνη, εκμυστηρεύτηκε στον Μ.Τραιφόρο πως η Μαρινέλλα το έλεγε καλύτερα από εκείνη!!….
Το 1970 παίρνει δίπλα της τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Γ.Νταλάρα και τραγουδούν μαζί 3 σεζόν, ενώ πραγματοποιεί περιοδεία στην Αυστραλία και τη Ν.Ζηλανδία με τον Ν.Ξανθόπουλο.
Το 1971 το BBC κάνει ένα αφιέρωμα στην Μαρινέλλα (!).Μαζί της θα εμφανιστεί και διεθνής πλέον Ν.Μούσχουρη με το συγκρότημα που την συνόδευε τότε, τους «Αθηναίους».
Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο φεστιβάλ του Ρίο με το τραγούδι «Κυρα-Γιώργαινα» του Γ.Κατσαρού κλέβοντας την παράσταση αλλά και τα ατελείωτα χειροκροτήματα του κοινού. Ηχογραφεί σε δεύτερη εκτέλεση 3 τραγούδια του Μ.Χατζιδάκι και τα περιλαμβάνει στον δίσκο της «Ένας μύθος» όπως και 12 παλιά ρεμπέτικα σε ενορχήστρωση του Μ.Πλέσσα στον δίσκο «Αθάνατα ρεμπέτικα».
Με τον Χ.Λεοντή συνεργάζονται πάλι μετά από χρόνια στον δίσκο «12 παρά 5» σε τραγούδια «κρυφά» ,με υπαινιγμούς για το αυταρχικό καθεστώς της χούντας.
Η Μαρινέλλα πρωτοπορεί ακόμη μια φορά ηχογραφώντας τις ζωντανές της εμφανίσεις της στο «ΣΤΟΡΚ» που κυκλοφόρησαν σε δίσκο 33ων στροφών ενώ συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Άκη Πάνου που της χαρίζει 2 από τα ωραιότερα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει στην καριέρα της, τον «Πυρετό» και το «Κοίτα με στα μάτια»
Ο P.Jourdain γυρνά ένα φιλμάκι για την γαλλική και ελληνική τηλεόραση με θέμα την καριέρα της Μαρινέλλας και η Μαρινέλλα ερμηνεύει τραγούδια του Στ.Ξαρχάκου που κυκλοφόρησαν μόνο στο εξωτερικό, σε δισκάκι 45 στροφών.
Το 1972 αρρωσταίνει και εξαφανίζεται για 6 περίπου μήνες, δημιουργώντας ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της και δίνοντας «τροφή» στις φήμες που ήθελαν να έχει χάσει την φωνή της. Εκείνη όμως που ξέρει πολύ καλά να ξεπερνά κάθε εμπόδιο, γύρισε δριμύτερη ηχογραφώντας το 1973 έναν πολύ σπουδαίο δίσκο, την «Αλβανία» σε μουσική Γ.Κατσαρού και στίχους του Πυθαγόρα.
Τον παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Μοναδική στιγμή η ερμηνεία της στο τραγούδι «Γράμμα από το μέτωπο» γεμάτο θεατρικότητα και ψυχή. Το τραγούδι «Μάνα κρύψε το σπαθί» θα θεωρηθεί αντιστασιακό από την χούντα και θα το απαγορέψει.
Την ίδια τύχη θα έχει και το τραγούδι «Που πάνε εκείνα τα παιδιά» σε στίχους του Πυθαγόρα.
Επίσης συμμετέχει στο φεστιβάλ MIDEM των Καννών με σπουδαίες κριτικές.
Την ίδια χρονιά μένει έγκυος στην μονάκριβη κόρη της και σχολιάζεται ποικιλοτρόπως από τον τύπο, αφού το να είναι ανύπαντρη μάνα-και μάλιστα μία μεγάλη σταρ όπως είναι η Μαρινέλλα-ήταν θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία.
Το 1974,μετά από το «θρίλερ» για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα για πρώτη φορά στον διαγωνισμό της EUROVISION, επιλέγεται η Μαρινέλλα με το τραγούδι «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» των Γ.Κατσαρού-Πυθαγόρα και παίρνει την 11η θέση.
Την ίδια χρονιά παντρεύεται τον Τ.Βοσκόπουλο σε κλειστό κύκλο καλεσμένων.
Μαζί θα ηχογραφήσουν 2 δίσκους και θα παρουσιάσουν λαμπερά σόου στην νυχτερινή Αθήνα. Τα ντουέτα τους χαλάνε κόσμο και όλοι μιλούν για τον δεσμό τους και την κοινή τους καλλιτεχνική πορεία.
Το 1975 η Μαρινέλλα κυκλοφορεί τον δίσκο της «Για πάντα» συμπεριλαμβάνοντας δύο διεθνείς επιτυχίες του Ντ.Ρούσσου, το «From souvenirs to souvenirs” και αργότερα το“velvet mornings”με ελληνικούς στίχους. Παράλληλα προετοιμάζει την μεγάλη έκπληξη, την μουσική της συνύπαρξη με τον Κ.Χατζή στον ίδιο χώρο-κάτι που είχε αρχίσει να συζητιέται από το 1970 αλλά που οι συνθήκες τότε δεν το επέτρεψαν.
Το 1976 η Μαρινέλλα αφήνει τις μεγάλες πίστες και βρίσκεται στο πλευρό του Κ.Χατζή, στην πλακιώτικη μπουάτ «Σκορπιός»(συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου).
Μαζί δίνουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ. Η Μαρινέλλα ,χωρίς τις πολυτέλειες της πίστας που την ανέδειξαν σε ντίβα, μ’ένα μικρόφωνο και την συνοδεία του Κ.Χατζή ,σείει κυριολεκτικά με την φωνή της την μπουάτ και προκαλεί το ασταμάτητο
και αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού
Μαζί με τον Κ.Χατζή ερμήνευσαν 50 μεγάλα τραγούδια-ερωτικά, πολιτικά, κοινωνικά με την προσθήκη πρόζας και με επιρροές από την jazz και την λαϊκή μουσική. Ο Κ.Χατζής τραγουδά ερωτικό τραγούδι και η Μαρινέλλα πολιτικό-κοινωνικό. Αλλαγή ρόλων. Και μαζί μοιράζονται μοναδικές στιγμές που ηχογραφήθηκαν και ξεπέρασαν τότε τις 500.000 πωλήσεις, ενώ μέχρι και σήμερα το «Ρεσιτάλ» τους ανήκει στα 10 εμπορικότερα ελληνικά albums όλων των εποχών.
Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί με τον Τ.Βοσκόπουλο δύο δίσκους με κοινά και σόλο τραγούδια, σε διαφορετικές εταιρίες( ΜΙΝΟΣ και POLYGRAM αντίστοιχα).
Το 1977 αποσύρει τον δίσκο της με τίτλο «Άλλη μια φορά» γιατί έκρινε πως δεν ταίριαζε μετά την επιτυχία του « Ρεσιτάλ» στο ύφος και κυκλοφορεί τον δίσκο «Αθηναίοι», με τραγούδια –μπαλάντες. Την συνοδεύει το συγκρότημα των «Αθηναίων» στα περισσότερα τραγούδια.
Μαζί με τους «Αθηναίους» θα κάνει περιοδείες στην Αλβανία. Είναι η πρώτη τραγουδίστρια άλλου κράτους που της επέτρεψαν να περάσει τα σύνορα της Αλβανίας και να τραγουδήσει εκεί.. Η επιτυχία της ήταν τέτοια που οι εφημερίδες έγραψαν πως «η Μαρινέλλα υπέταξε την Αλβανία με την φωνή της!»
Το 1978 είναι μια σημαντική χρονιά για την Μαρινέλλα αφού αλλάζει εμφανισιακά αλλά και μουσικά. Μεταμορφώνεται σε ξανθιά, εντυπωσιακή κυρία της πίστας, φέρνει ακριβά μπαλέτα να την συνοδεύουν στο πρόγραμμα της και συνεργάζεται δισκογραφικά με τον Γ.Χατζηνάσιο στον δίσκο « Η Μαρινέλλα του σήμερα» όπου στέφεται με τεράστια επιτυχία. Ο Κ.Κονιτσιώτης θα κινηματογραφήσει τα τραγούδια του δίσκου για την ελληνική και ξένη τηλεόραση. Η Μαρινέλλα ερμηνεύει πολλά είδη τραγουδιού σε αυτόν τον δίσκο από ελαφρολαικό και έντεχνο μέχρι ευρωπαϊκή πόπ!
Μάλιστα το 1979 θα κάνει την μεγάλη έκπληξη ερμηνεύοντας αποσπάσματα από την «Κάρμεν» με ελληνικούς στίχους, προκαλώντας το αδιαχώρητο στο κέντρο που τραγουδάει καθώς και ποικίλα σχόλια από τον τύπο. O F.Sinatra βλέποντας την Μαρινέλλα είπε πως αν διάλεγε να κάνει η Μαρινέλλα διεθνή καριέρα, 2 βδομάδες θα ήταν αρκετές για να μιλάει γι’αυτή όλος ο κόσμος!!
Την ίδια χρονιά μοιράζεται την ίδια πίστα με τον σύζυγο της Τ.Βοσκόπουλο όπου μαζί παρουσίασαν ένα υπερθέαμα. Παράλληλα κυκλοφορεί τον δίσκο «Σ’αγαπώ» με διάφορους συντελεστές.
Το 1980 κυκλοφορεί τον δίσκο « Η Μαρινέλλα σε τραγούδια της Βέμπο» και ένα όνειρό της γίνεται πραγματικότητα, αφού αγαπούσε τόσο την Βέμπο. Ο δίσκος πήρε ποικίλες κριτικές για το «μοντέρνο» ύφος του…….
Παράλληλα συνεργάζεται πάλι με τον Κ.Χατζή στην μπουάτ «Σκορπιός» σ’ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο «Το Ταμ-Ταμ», με τραγούδια επηρεασμένα όχι μόνο από την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική των Ελλήνων, αλλά και των τσιγγάνων και των νέγρων. Η δουλειά τους αυτή ηχογραφείται και κυκλοφορεί ,κερδίζοντας την προτίμηση του κοινού με τα μεγάλα τραγούδια αλλά και τις ερμηνείες των δύο τραγουδιστών.
Το 1981 είναι η χρονιά που η Μαρινέλλα συμπληρώνει 15 χρόνια σόλο καριέρας και η εταιρία της κυκλοφορεί ένα διπλό δίσκο με πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες της ενώ εμπεριέχει και δημοσιεύσεις του ελληνικού και ξένου τύπου με διθυραμβικές κριτικές για το φαινόμενο « Μαρινέλλα» καθώς και τις γνώμες μεγάλων καλλιτεχνών που εξέφρασαν δημόσια τον θαυμασμό τους για την μεγάλη ερμηνεύτρια.
Πραγματοποιεί μία μεγάλη περιοδεία στην Αυστραλία και ο τύπος της προσδίδει τα καλύτερα επίθετα για την καλλιτεχνική της αξία. «Μαρινέλλα σημαίνει θρίαμβος» έγραφε ο Αυστραλιανός τύπος.
Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί τον δίσκο «Μαρινέλλα» που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και τον παρουσιάζει στο Ζούμ στην Πλάκα σ’ένα one woman show, που πολύ εύστοχα έγραψαν στον τύπο πως « η Μαρινέλλα φέτος στο ZOOM της οδού Κυδαθηναίων , μας έκανε να ξεχάσουμε ν’ανάψουμε τσιγάρο!!».
Η Μαρινέλλα πραγματοποιεί περιοδεία με τον Κ.Χατζή σε όλη την Ελλάδα ενώ ετοιμάζει τον δίσκο με τίτλο «Για σένα τον άγνωστο» σε μουσική Γ.Χατζηνάσιου και στίχους Γ.Μπουρμπούλη. Ο δίσκος αυτός τις χαρίζει μεγάλες επιτυχίες όπως το «καμιά φορά» ,το «είσαι ποτάμι» και πολλά άλλα. Οι εμφανίσεις της στα νυχτερινά μαγαζιά γεμίζουν από την φωτιά της πληθωρικής προσωπικότητας και του ταλέντου της. Αίσθηση προκαλεί η συνεργασία της με τον πρώτο χορευτή της Λυρικής Σκηνής, Α.Χατζή και το μπαλέτο του, όπου σχολιάστηκε πολύ εκείνη την εποχή.
Με τον Α.Καλογιάννη ηχογραφεί τρία υπέροχα τραγούδια-με κορυφαίο το τραγούδι «Δεν κλαίω» σε ποίηση Γ.Ρίτσου και μουσική Μ.Τόκα- και πραγματοποιούν κοινές εμφανίσεις.
Το 1984 κυκλοφορεί τον δίσκο «Μεγάλες Στιγμές» με επανεκτελέσεις «κλασσικών» τραγουδιών, έντεχνων –κυρίως- συνθετών, (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο, Σαββόπουλο, Μούτση, Σπανό και Λοίζο) δίνοντας τους μια άλλη διάσταση με την ερμηνεία και την τεράστια φωνή της.
Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα από μιούζικαλ(West Side Story, Evita, Jesus Christ Superstar κ.α)μαζί με χορευτές και τραγουδιστές που αφήνει εποχή.Μοναδική η ερμηνεία της στο τραγούδι της B.Streisand "People" όπου αλλάζει φόρεμα πάνω στην σκηνή ενώ ο προβολέας φωτίζει μόνο το πρόσωπο της...
Το 1985 πραγματοποιεί κοινές εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη με την Β.Μοσχολιού και την ανερχόμενη τότε Α.Βίσση, σ’ένα φιλόδοξο-γυναικείο- πρόγραμμα.
Η επόμενη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο « H αγάπη μας» κυκλοφορεί το 1985.
Ο Κ.Χατζής την συναντά και πάλι δισκογραφικά στο υπέροχο τραγούδι των Α.Παπαδημητρίου-Ρ.Σοφού με τίτλο «Είσαι παντού και πουθενά».
Η επιθυμία της για το ανέβασμα ενός μιούζικαλ τελικά δεν πραγματοποιείται.
Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο τραγούδι «Για τα παιδιά» του Α.Παπαδημητρίου μαζί με τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού που έσμιξαν τις φωνές τους για φιλανθρωπικό σκοπό.
Το 1986 κυκλοφορεί τον δίσκο «Μια νύχτα» και μαζί με τον Γ.Πάριο ενώνουν τις δυνάμεις τους στην ίδια πίστα, κερδίζοντας τα ατελείωτα χειροκροτήματα του κοινού.
Το 1987 συνεργάζονται και πάλι δισκογραφικά η Μαρινέλλα και ο Κ.Χατζής στον δίσκο με τίτλο «Συνάντηση» σε 12 υπέροχα τραγούδια και πραγματοποιούν κοινές εμφανίσεις στην Κύπρο.
Την ίδια χρονιά η Μαρινέλλα συμμετέχει στον δίσκο «Ρίγκ» των Τ.Μπουγά-Κ.Τριπολίτη μαζί με την Τ.Τσανακλίδου και την Μ.Κανελλοπούλου. Είναι και ο τελευταίος της δίσκος στην Polygram.
Κατά την χρονική περίοδο 1982-1987 η Μαρινέλλα πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, που εκτός από τις ατομικές της, συμμετείχε σε συναυλίες με αφιερώματα στον Γ.Κατσαρό και στον Γ.Ζαμπέτα.
Η Μαρινέλλα γυρνά στην δισκογραφική εταιρία της ΜΙΝΟΣ μετά από 22 χρόνια και κυκλοφορεί τον δίσκο με τίτλο «Τολμώ». Παράλληλα ανακαινίζει το θέατρο REX (με την εικαστική προσφορά του Γ.Τσαρούχη) και το μετατρέπει σε music hall. Eκεί θα στεγάσει τρεις από τις ωραιότερες μουσικές παραστάσεις που έχουν ανέβει στην νυχτερινή Αθήνα(1988,1989 και 1995).Στην πρώτη μουσική παράσταση (1988) συνεργάζεται επί σκηνής με τον Β.Τσιβιλίκα . Την επόμενη χρονιά συνεργάζεται με τον Σ.Φασουλή στον ίδιο χώρο. Κυκλοφορεί τον δίσκο «Είσαι μια θύελλα» και τον παρουσιάζει το 1990 στην Νεράιδα, όπου με τον χορευτή και χορογράφο Δ.Παπάζογλου χορεύουν το libertango του A.Piazzolla και αποθεώνονται. Το 1991 συνεργάζεται δισκογραφικά με τον Τ.Μουσαφίρη και εμφανίζεται με τον Γ.Πάριο στην Νεράιδα, που σμίγουν τις φωνές τους και κερδίζουν την νυχτερινή Αθήνα.
Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί τον δίσκο « η Μαρινέλλα τραγουδά μεγάλες κυρίες». Εκεί ερμηνεύει μεγάλα τραγούδια- διασκευασμένα στα ελληνικά-που έχουν ερμηνεύσει ομότεχνες της-μεγάλες φωνές της παγκόσμιας μουσικής όπως: Shirley Bassey, Mina, Amalia Rodrigues,Sarah Vaughan κ.α.
Παράλληλα ετοιμάζει την μεγάλη περιοδεία της στην Αμερική μαζί με τον Γ.Μητσιά και την Σ.Βόσσου. Η περιοδεία θα στεφθεί με τεράστια επιτυχία, γεμάτη ατελείωτα encore. Η Μαρινέλλα χορεύει το libertango του Α.Piazzola με τον Δ.Παπάζογλου και ο κόσμος τους χειροκροτά όρθιος...
Τον Φεβρουάριο του 1993 ο Σ.Φασουλής σκηνοθετεί show με την Μαρινέλλα για την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Η Μαρινέλλα ηχογραφεί για τις ανάγκες του show εκ νέου τις μεγάλες επιτυχίες της που την καθιέρωσαν και παρουσιάζει την καινούρια δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Το ξημέρωμα του έρωτα».
Τα πράγματα στην νυχτερινή ζωή έχουν αλλάξει και βρίσκουν την Μαρινέλλα να διαφωνεί με τον καινούριο τρόπο διασκέδασης. Έχει ήδη αφήσει τις νυχτερινές πίστες από το 1992 και αποφασίζει να μην ξαναεμφανιστεί σε αυτές. Είναι η περίοδος που έχει ανάγκη να αποστασιοποιηθεί από τα πράγματα, να εκφράσει την άρνηση της στην προχειρότητα και την ευκολία των καιρών και να δώσει στον εαυτό της περισσότερες προσωπικές στιγμές.
Mετά την σύντομη απουσία της, η Μαρινέλλα επιστρέφει δυναμικά αλλά και ανατρεπτικά. Αρχικά πραγματοποιεί μία περιοδεία(άνοιξη 1995)στην Αλβανία μετά από 18 χρόνια και ο κόσμος κατασυγκινημένος την σιγοντάρει στο «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει» και την αποθεώνει.
Η μεγάλη έκπληξη δεν αργεί να έρθει. Η πρώτη εμφάνισή της στο Ηρώδειο πραγματοποιείται με την μουσική παράσταση «Γυναικών Πάθη» σε σκηνοθεσία Σ.Τσακίρη. Η παράσταση δομείτο από χορικά του Ευριπίδη που έχουν συνθέσει σύγχρονοι συνθέτες ( Κουρουπός, Λεοντής, Κραουνάκης, Χριστοδουλίδης). Η Μαρινέλλα –κορυφαία του χορού και σύγχρονη τραγωδός- πιστοποιεί τον τίτλο που της έδωσαν κάποτε, της «Εκάβης του Ελληνικού τραγουδιού». Η παράσταση με έναν δυναμικό "Χορό" και την Μαρινέλλα να ξαφνιάζει με την δραματικότητα της όλης της παρουσίας-ερμηνείας, κερδίζει το κοινό που βλέπει μια Μαρινέλλα να έχει κάνει μια στροφή 180 μοιρών σε σχέση με ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε και να κερδίζει ίσως το στοίχημα που είχε βάλει η ίδια με τον εαυτό της: πως θα τα καταφέρει....
O Β.Δημητρίου γράφει την μουσική και τα τραγούδια για την τηλεοπτική σειρά του Κ.Κουτσομύτη «Πρόβα νυφικού» και καλεί την Μαρινέλλα να τα ερμηνεύσει. Η «Πρόβα νυφικού» είναι και ο τελευταίος της δίσκος στην ΜΙΝΟΣ .
Ακολουθεί μια πλούσια μουσική παράσταση στο «REX» σε σκηνοθεσία Δ.Παπάζογλου την σεζόν 1995-1996. Όλη η Αθήνα-και όχι μόνο- πηγαίνει να δεί την μεγάλη κυρία σε μια από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχουν ανέβει στην Αθήνα. Κορυφαία στιγμή η ερμηνεία του τραγουδιού «Άνοιξε πέτρα» με την συνοδεία μόνο κρουστών στο τέλος του α’ μέρους.
Το 1997 η Μαρινέλλα συνεργάζεται με τον Σ.Κορκολή στον δίσκο «Για πρώτη φορά» και ανήκει πλέον στην δισκογραφική εταιρεία της BMG. Μαζί θα κάνουν εμφανίσεις στην «Πύλη Αξιού» στην Θεσσαλονίκη όπου και εγκαινίασαν τον καινούριο χώρο διασκέδασης της συμπρωτεύουσας.
Η εμφάνιση της κορυφαίας ερμηνεύτριας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Απριλίου 1998 σε μουσική επιμέλεια του Λ.Λιάβα ήταν πραγματικά ένας θρίαμβος.
Η φωνή-ψυχή στην ωριμότερη στιγμή της και ο χρόνος ηττημένος μπροστά στο μεγαλείο του ταλέντου αλλά και του μυαλού της. Μοναδική στιγμή η ερμηνεία του τραγουδιού «Έλα γι΄απόψε» του Χαιρόπουλου -‘ένα μικρό μονόπρακτο’ όπως πετυχημένα χαρακτηρίστηκε- όπου η Μαρινέλλα ξετυλίγει όλες εκείνες τις πτυχές της τέχνης της, που την ανέδειξαν σε κορυφαία ελληνίδα τραγουδίστρια. Το πρόγραμμα της με τίτλο « η Μαρινέλλα τραγουδά και θυμάται» παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο καθώς και σε ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα.
Το 1999 επιστρέφει με έναν καινούριο κύκλο συναυλιών με τίτλο «Με βάρκα το τραγούδι» σε μουσική επιμέλεια Λ.Λιάβα. Η Μαρινέλλα ερμηνεύει για πρώτη φορά ξένα τραγούδια στην μητρική τους γλώσσα από την Κ.Ιταλία,την Ισπανία, τα φάντο της Πορτογαλίας, την Τουρκία αλλά και τραγούδια των Τσιγγάνων. Η παράσταση αυτή παρουσιάστηκε πρώτα στην Θεσσαλονίκη και ακολούθησαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο και μια θρυλική εμφάνιση στο Ο.Α.Κ.Α, με παρουσία 25000 ατόμων που αποθέωσαν την ντίβα.
Το 2000 η Μαρινέλλα πρωταγωνιστεί στην σειρά του Κ.Κουτσομύτη «Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες..» υποδυόμενη την θιασάρχη ενός μπουλουκιού στα χρόνια του Εμφυλίου. Ο Σ.Κραουνάκης υπογράφει τα τραγούδια της σειράς και η Μαρινέλλα γυρνά πολύ πίσω, στις θεατρικές της καταβολές και ερμηνεύει με πάθος και νοσταλγία.
Τον Μάρτιο του 2001 τραγουδά για φιλανθρωπικό σκοπό στο «Ιntercontinental» σε κλειστό κύκλο καλεσμένων.
Τον Μάιο του 2002 συμμετέχει στην επέτειο των 50 χρόνων μουσικής του Μ.Πλέσσα στο Ηρώδειο, ερμηνεύοντας μοναδικά μεγάλα τραγούδια του συνθέτη.
Τον Νοέμβριο πραγματοποιεί κοινές εμφανίσεις με τον Γ.Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. «Μαζί» βρίσκονται μετά από 30 χρόνια και ενώνουν τις φωνές τους σε μεγάλα τραγούδια. Η Μαρινέλλα φανερά ανανεωμένη κερδίζει τους κριτικούς και το κοινό με την άφθαρτη φωνή-φαινόμενο- αλλά και την κομψότατη εμφάνιση της.
Το 2003 πραγματοποιούν "μαζί" μια περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό με τεράστια αποδοχή του κοινού. Παράλληλα κυκλοφορεί και δίσκος από τις κοινές τους εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο "Μαζί", ο οποίος σημειώνει αξιόλογες πωλήσεις.
To 2004 κυκλοφορεί την καινούρια δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Άμμος ήτανε" σε μουσική Ν.Αντύπα και στίχους της Λ.Νικολακοπούλου και πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης ανεβάζει την μουσική παράσταση "Φωνή από φως" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Στ.Φασουλή.
Η εμφάνιση της στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είναι υπέροχη και μεγαλοπρεπής.
Το καλοκαίρι του 2005 συμμετέχει στη συναυλία-αφιέρωμα στη μεγάλη ερμηνεύτρια Β.Μοσχολιού μαζί με κορυφαίες ερμηνεύτριες όπως η Χ.Αλεξίου, η Δ.Γαλάνη, η Τ.Τσανακλίδου, η Γλυκερία, η Ε.Αρβανιτάκη.
Δεκέμβριος 2005 και η μεγάλη κυρία επιστρέφει με μια καινούργια συνεργασία-έκπληξη και έναν ολοκαίνουργιο δίσκο. Βασικός συνεργάτης της αυτή τη φορά ο ταλαντούχος συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους και το αποτέλεσμα άκρως πολυθεματικό. "Τίποτα δεν γίνεται τυχαία" και ο τίτλος του νέου δίσκου αποτυπώνει το σκοπό αυτής της συνεργασίας, αφού τα καινούργια τραγούδια της Μαρινέλλας αποτελούν απόδειξη της διαχρονικότητας αλλά και της αξίας της φωνής της. Νέες μοναδικές ερμηνείες αλλά και νέες συνεργασίες, αφού στο δίσκο συναντούμε ονόματα όπως της Γλυκερίας, του Κώστα Μακεδόνα αλλά και του Αντώνη Ρέμου. Ο δίσκος στέφεται με επιτυχία και γίνεται χρυσός μέσα σε λίγες ημέρες. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού πραγματοποιεί επιλεγμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις για την υποστήριξη του δίσκου, ενώ παράλληλα επικρατεί έντονη φημολογία γύρω από την αποδοχή πρότασης συνεργασίας με τον Αντώνη Ρέμο στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ, για το χειμώνα 2006-2007.
Το καλοκαίρι του 2006 η Μαρινέλλα δίνει δύο εξαιρετικές συναυλίες στο Ηρώδειο για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών Με Καρκίνο "Ελπίδα". Παράλληλα, έχει τιμητική συμμετοχή στις δύο συναυλίες που διοργανώνονται προς τιμήν του σημαντικού στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Χειμώνας του 2006 και η συνεργασία Μαρινέλλας - Αντώνη Ρέμου επιβεβαιώνεται και επισήμως! Η επιστροφή της μεγάλης κυρίας στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας μετά από 10 ολόκληρα χρόνια αποτελεί το γεγονός της χρονιάς! Η Μαρινέλλα δίνει κάθε βράδυ τον καλύτερό της εαυτό στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ και τόσο το κοινό όσο και ο τύπος την ανταμείβουν με διθυραμβικές κριτικές. Η επιτυχία συνεχίζεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα στο 2007 οι δυο επιτυχημένοι καλλιτέχνες μεταφέρουν με μεγάλη επιτυχία την παράσταση στην Πύλη Αξιού. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση του κοινού ωθεί τους δύο καλλιτέχνες να συνεργαστούν ξανά και μέσα στο 2008 στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους με ανανεωμένο πρόγραμμα και τη συμμετοχή της ομάδας αργεντίνικου tango "Tango Malambo". Το πρόγραμμα εξακολουθεί να αποσπά διθυραμβικές κριτικές, ενώ παράλληλα κυκλοφορεί διπλός δίσκος με ζωντανές ηχογραφήσεις της Μαρινέλλας και του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος πολύ σύντομα γίνεται χρυσός και στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

9 Μαρτίου 2011

♪ Αγγελόπουλος Μανώλης-Βιογραφία

Ο Μανώλης Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1939 από τσιγγάνους γονείς, οι οποίοι ξεκίνησαν από τις Ινδίες, πέρασαν από Αίγυπτο και Ρουμανία και κατέληξαν στην Ελλάδα.
Ο πατέρας του, που ήταν πολύ καλός μουσικός, έπαιζε μπουζούκι και κιθάρα, λεγόταν Ηλιακός Αγγελόπουλος, η μητέρα του Ερασμία, κι ο μικρότερος αδερφός του Λεύτερης.
Από την Καβάλα, πηγαίνει με την οικογένεια του στον Αγ. Αθανάσιο Δράμας και το 1947 βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, στα τσαντίρια!
Στα 13 του χρόνια ο Μανώλης μένει ορφανός από τον πατέρα του , και με τη μανά και τον αδερφό του έφτασε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στα κάτω Πετράλωνα.
Έτσι αναγκάστηκε να βγει στη βιοπάλη κι έκανε διάφορες δουλείες.
Πουλούσε κιλίμια, κουβέρτες κι αλλά εμπορεύσιμα είδη, δούλεψε γανωτής, δούλεψε στη λαχαναγορά, έκανε το λούστρο και γυάλιζε παπούτσια στον Πειραιά, δούλεψε σε στιλβωτήριο, δούλεψε και γκαρσόνι σε μαγαζιά.Αργότερα, συνδέθηκε στενά με το Λευτέρη Ιωαννίδη, που ήταν γιος του νονού του Μανώλη, και ο οποίος έγινε κατά κάποιο τρόπο ο 'κηδεμόνας' του!
Μαζί με το Λευτέρη, ο Μανώλης αγόρασε την πρώτη του κιθάρα, μαύρη στο χρώμα, την οποία αγάπησε πολύ!
Κάθε βράδυ γύριζε στο λόφο της Αγ. Βαρβάρας έπαιζε την κιθάρα του και τραγουδούσε πονεμένα τραγούδια!
Κάποιες φορές μετά το τέλος της δουλείας του, γύριζε στα νυχτερινά κέντρα για να δει και ν' ακούσει από κοντά τις φίρμες της εποχής!
Μάλιστα, όπως αναφέρουν σχετικά η Βούλα Γκίκα και ο Βαγγέλης Περπινιάδης σε συνεντεύξεις τους, συχνά παρακαλούσε να τον αφήσουν να πει κανένα τραγουδάκι μετά το τέλος του προγράμματος!
Ο Μανόλης μπαίνει στη δισκογραφία χάρη στην προτροπή και επίμονη του μεγάλου σύνθετη και μπουζουξή Ανέστου Αθανασίου, ο οποίος ήταν επίσης τσιγγάνος!
Εκείνη την εποχή, τέλη της δεκαετίας του '50, έκαναν θραύση οι ινδικές ταινίες, και οι εταιρίες έψαχναν τραγουδιστές να μπορούν να τραγουδούν σε αυτό το στυλ! Ο Ανέστος, έχοντας ακούσει για κάποιο τσιγγάνο που τραγουδάει όμορφα, γυρεύει να βρει το Μανόλη και τελικά τον βρίσκει στον Κινηματογράφο 'Όνειρο', όπου ο Μανόλης έβλεπε μια ινδική ταινία.
Συστήνονται και κλείνουν ραντεβού στην εταιρεία. Όμως ο Μανώλης δεν πήγε, και την άλλη μέρα, την ώρα που έπαιζε μπιλιάρδο σε μια λέσχη, που ήταν η τρελά του όπως και οι ταινίες, μπαίνει μέσα ο Ανέστος του δίνει ένα χαστούκι και του λέει το εξής χαρακτηριστικό: 'έτσι είστε εσείς οι γύφτοι, δε γίνεστε άνθρωποι'..!
Τελικά πήγαν στην columbia κι ο Μανώλης τραγούδησε το πρώτο του τραγούδι 'χωρίς μητέρα χωρίς πατέρα' !
Αυτά γύρω στα 1957. Έπειτα ακολούθησαν κι αλλά, 'Τσιγγενελερ' , ' Μανά μου εγώ πεθαίνω' με το Δερβενιώτη, ' Ινδιάνα μου γλυκεία' με τον Καραπατάκη, τα οποία όμως δεν πέρασαν πολύ στον κόσμο και η εταιρεία τον είχε κυριολεκτικά για θάψιμο!!
Όμως ο Ατταλίδης με τον Καραπατάκη επέμειναν, κι έτσι έδωσαν στο Μανώλη να τραγουδήσει τη θρυλική 'Μαγκαλα' λέγοντας μάλιστα στο Μηλιόπουλο (διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας) πως αν δεν πιάσει κι αυτό θα έφευγαν κι αυτοί απ' την εταιρεία! Το τραγούδι έκανε πάταγο κι ο Μανόλης έγινε αμέσως γνωστός στο καλλιτεχνικό κύκλο!
Άρχισε να δέχεται προτάσεις για να δουλέψει σε διάφορα μαγαζιά, και το μεροκάματο του ανέβαινε συνεχώς!
Η μια επιτυχία διαδεχόταν την άλλη!
Τέλη του '50 και αρχές του '60 ο Αγγελόπουλος ήταν ο μόνος που κοντράριζε στα ίσα τον Αυτοκράτορα του λαϊκού τραγουδιού Στέλιο Καζαντζίδη!
Άλλωστε ο Μανώλης θαύμαζε πολύ το Στέλιο, τον είχε σαν πρότυπο κι έλεγε χαρακτηριστικά ' …άλλο πράμα ο Στέλιος, άλλο πράμα…' !!
Δούλεψε σε πολλά μαγαζιά, όπως 'Απόψε Φιλά με', 'Πράσινος Μύλος', 'Ο Θειος', 'Ροσινιολ', 'Φαληρικον', 'Μαγκαλα', 'Ακταιον', 'Queen ann' και άλλα συνεργάστηκε με τους περισσότερους σύνθετες όπως, Aθαναςίου, Καραπατάκη, Καλδάρα, Ατταλίδη, Μπακάλη, Καρανικόλα, Δερβενιώτη, Αργύρη Βαμβακάρη, Μητσάκη Χιώτη, Τσιτσάνη, με στιχουργούς όπως Παπαγιαννοπούλου, Κολοκοτρώνη, Δαλέζιο, Βίρβο, Σοφό και άλλους.
Έκανε εκπληκτικά ντουέτα με τις Γκρέυ, Πόλυ Πάνου, Γιώτα Λύδια που ξεχώρισαν, αλλά κι άλλες τραγουδίστριες.
Στις αρχές της δεκαετίας του '60 γνωρίζεται με την Αννούλα Βασιλείου, η οποία έκανε δοκιμαστικά στην columbia για να γίνει τραγουδίστρια, κι από τότε άρχισε ένας σφοδρός ερωτάς ανάμεσα τους.
Από τότε έσμιξαν στη ζωή, αλλά και στο πάλκο, όπου δημιούργησαν ένα φοβερό ντουέτο στα νυχτερινά κέντρα!
Ταξίδεψαν και τραγούδησαν σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό όπου γνώρισαν την αποθέωση! Μαζί απέκτησαν τρία παιδία, τον Ηλία, τη Μαρία και το Στάθη.
Το 1967 ο Μανώλης φεύγει από την columbia, και συνεργάζεται έκτοτε με άλλες εταιρίες όπως Benteta, Rca Victor, Pan Vox. Συνεχίζει να ηχογραφεί δίσκους και το καλοκαίρι του 1983 έδωσε μια φοβερή συναυλία στο Λυκαβηττό όπου αποθεώθηκε, αλλά και γνώρισε πολλές αντιδράσεις και πικρά σχόλια!
Παράλληλα ετοιμάζεται για την επάνοδο του στην columbia η μεγάλη στιγμή φτάνει το 1988, με την ηχογράφηση του τελευταίου του δίσκου 'Eλληνας είμαι', ο οποίος είχε μεγάλη επιτυχία!
Στο δίσκο περιλαμβάνεται και το εκπληκτικό τραγούδι 'Mολυβιά', το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες συνεργατών του, ο Μανόλης δεν ήθελε να το τραγουδήσει, είχε άσχημο προαίσθημα, το θεώρησε γρουσούζικο τραγούδι! Μετά από έξι μήνες πέθανε!
Έπαθε έμφραγμα μέσα στο αυτοκίνητο του, στο δρόμο για το μαγαζί όπου εμφανιζόταν, το 'Όνειρο' στην Εθνική οδό. Μεταφέρθηκε στο Απολλώνιο θεραπευτήριο, όπου δεν κρίθηκε απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση, αλλά για να ζήσει θα έπρεπε να κάνει μια ήρεμη ζωή πλέον και να σταματήσει το τραγούδι! Εκείνος όμως επειδή αγαπούσε το τραγούδι και τον κόσμο, αποφάσισε να χειρουργηθεί.
Μεταφέρθηκε στο Λονδίνο για την επέμβαση, στη διάρκεια της οποίας όμως μια επιπλοκή δημιούργησε άσχημα αποτελέσματα.
Ο Μανώλης πέθανε στο Λονδίνο την Κυριακή 2 Απριλίου 1989!
Η σωρός του μεταφέρθηκε την 5 Απριλίου στο πατρικό του , και το απόγευμα της ίδιας μέρας ενταφιάσθηκε στο Γ' Νεκροταφείο. Τον συνόδευσαν χιλιάδες τσιγγάνοι και πλήθος κόσμου, καθώς και πλήθος καλλιτεχνών απ' το χώρο του τραγουδιού! Ο Μανόλης Αγγελόπουλος για τριάντα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή του λαϊκού τραγουδιού, πάλεψε σκληρά για την ανάδειξη του, υπερασπίστηκε το τραγούδι, αλλά και τον εαυτό του και τις ρίζες του μέσα απ' αυτό!
Επειδή ήταν τσιγγάνος πολλές φορές γνώρισε το χλευασμό, Την περιφρόνηση και την απόρριψη! Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά από διάφορες δυνάμεις, λοιδωρήθηκε, όμως ποτέ δεν αρνήθηκε την καταγωγή του, ίσα ίσα ήταν περήφανος γι ' αυτήν!
Ποτέ δεν είπε άσχημη κουβέντα για συνάδερφους του , κι όλοι οι συνάδερφοι του έλεγαν τα καλύτερα γι' αυτόν , για τον ευαίσθητο τραγουδιστή με την χρυσή καρδιά……!!
«Φεύγω απόψε μακριά
Αδέρφια μου τσιγγάνοι,
Φεύγω για πάντα
έχε γειά
φτωχό μου καραβάνι...»
ο 'Ταγκαρ Ερομεγκα', Ο Βασιλιάς των Τσιγγανων, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο άρχοντας του λαϊκού μας τραγουδιού αποχαιρέτησε για πάντα τον κόσμο με τον τρόπο που είχε αυτός επιλέξει….

8 Μαρτίου 2011

8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκας-Μαθετε πως καθιερωθηκε....

Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια μεγάλη διαμαρτυρία γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε τα επόμενα χρόνια από τις γυναίκες για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν την ισότητα των δύο φύλων. Η άτυπη μέχρι τότε ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου του 1909 στις ΗΠΑ και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε από την Σοσιαλιστική Διεθνή ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Σήμερα αρκετά από τα αιτήματα των γυναικών έχουν ικανοποιηθεί, τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες και γι' αυτό η ημέρα της γυναίκας έχει χάσει το μεγάλο πολιτικό της νόημα. Την ημέρα αυτή κυρίως οι γυναίκες λαμβάνουν δώρα ως έκφραση εκτίμησης από τους άντρες.
Ο εορτασμός όμως της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο.

Στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενες γυναίκες ντυμένες στα άσπρα, κάνουν απεργία με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα αλλά ο δρόμος για ίσα διακαιώματα των δύο φύλων άνοιξε, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο.

Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More